3 barbecuegerechten met voor elk wat wils

Nieuws

0 Reacties

Sissend vlees op barbecue

Eindelijk weer zomers weer! De tuinset is afgesopt, de stoelkussens zijn opgeklopt en de barbecue heeft zijn prominente plaats in de tuin weer verdiend. En terwijl je naar je ouderwetse, roestige houtskoolgrill kijkt, bedenk je: is het niet tijd voor wat nieuws? Want er is zo veel meer mogelijk! De enorme keuze aan buitenkeukens, de verschillende mogelijkheden in één apparaat maken dat je een keur aan recepten kunt maken, uiteenlopend van klassieke vleesgerechten tot verrassende vegetarische variaties. Hieronder drie soorten gerechten voor vlees, vis en vegetarisch.

Rozemarijnkip voor de vleesliefhebber

Kip met rozemarijnDit is natuurlijk de klassieke manier van barbecueën, en dat verveelt nooit. Maar de tijd van verkoolde worstjes is al lang voorbij: nu zijn er barbecues met temperatuurmeters, warmhoudgrill en luchtregelaars. De Rumpsteak is hier een mooi voorbeeld van. En probeer ook eens een nieuw recept! Naast de hamburger, braadworst en kippenspies is er nog zo veel meer. Wel eens gedacht aan lamskoteletten of ribeye?

En dit recept voor rozemarijnkip is echt een aanrader! Voor 4 personen heb je vier kipfilets, een bakje rozemarijn, een citroen en twee teentjes knoflook nodig. Maak kleine inkepingen in de filets en stop de knoflook, rozemarijn en dunne stukjes schil van de citroen hier in. Besprenkel met olie en citroensap, laat dertig minuten marineren in een aluminium bakje en zet het bakje 15 minuten op een hete barbecue om te garen. Daarna de kip nog vijf minuten grillen, serveren met (zelfgemaakte) aioli en smullen maar!

Makreel roken voor visliefhebbers

Smoking bill barbecueVis op de barbecue is lekker en gezond. De stevige vissen als zalm en tonijn kun je makkelijk grillen, de wat zachtere vissen pak je met kruiden en specerijen in aluminiumfolie in om ze zo te garen. Maar wist je dat er ook barbecues zijn waar je de vis op kunt roken? Niet alleen heel bijzonder van smaak, maar ook makkelijk om zelf te doen, zeker met een Smoking Bill. Het vraagt even wat oefening, maar dan is zelf makreel roken ontzettend lekker! Let er op dat de makreel goed schoongemaakt is – als je die zelf gevangen hebt, check dan even wat informatie over het schoonmaken van makreel.

Daarna moet je de vis pekelen: neem twee liter water en los hier 180 gram zout in op. Laat de makreel minstens anderhalf uur in dit zoutwater liggen en spoel ze dan af met koud water. Daarna moet de vis drogen – een half uur tot een uur, totdat de vis helemaal droog aanvoelt. Leg dan drie tot vier eetlepels beukenmot in je rookoven en laat de makreel een klein uurtje roken. Als de binnenkant zacht en gaar is, kun je de makreel eten: lekker met wat citroensap op een stukje stokbrood! Naar de perfecte bijhorende wijn hoef je niet lang te zoeken; in het voordelige wijnpakket van de Wijnbeurs zit een dorstlessende Sauvignon Blanc.

Groente-kaaspakketjes voor bij barbecue

Groente-kaaspakketjes voor groentenliefhebbers

De barbecue leent zich uitstekend voor vegetarische gerechten. Je kunt bijvoorbeeld groentespiezen maken, of maiskolven grillen. Maar wist je dat je ook heel lekker groentepakketjes kunt stomen? Dat kan op alle barbecues, maar vooral de kogelgrill is hiervoor geschikt, omdat je deze af kunt sluiten. Voor heerlijke groente-kaaspakketjes heb je volgende ingrediënten nodig: courgette in schijfjes, champignons, rode ui in parten, voorgekruide aardappelpartjes en bolletjes mini-mozzarella. Leg de gesneden groenten met wat olie en peper en zout op een stuk aluminiumfolie en laat het goed dichtgevouwen twintig minuten garen. Lekker met salade!

Je ziet, met de moderne barbecues is alles mogelijk! Eet smakelijk!

Reageer

 

 

Exclusieve Kortingscodes en Promoties

Ontvang exclusieve kortingen en promoties van de beste online shops van België.