5 aanbevelingen voor de zoektocht naar jouw perfecte match

Nieuws

0 Reacties

Dolverliefd koppel

Je hebt besloten niet langer vrijgezel te willen blijven. Maar hoe ga je nu effectief op zoek naar een partner? Wellicht heb je al aan een datingsite gedacht, of heb je misschien eerder al gebruik gemaakt van een ontmoetingssite. Velen staan nog steeds afkerig tegenover datingsites door persoonlijke ervaringen of verhalen van vrienden en kennissen. Over de jaren zijn datingsites fel veranderd en zijn er veel varianten op het concept gekomen die beter aan jouw persoonlijke wensen en voorkeuren beantwoorden, om zo uiteindelijk ook tot die juiste match te komen.

Zoek een datingsite die bij je past

Bekijk allereerst de diverse online datingsites. Iedere site heeft een eigen specifieke focus en bedient een ander publiek. Relatieplanet.be biedt profielen uit Vlaanderen en Nederland. Rendez-vous.be is al sinds 1997 actief in heel België en organiseert daarnaast ook diverse single events. Ontmoet je iemand toch liever direct in levende lijve? Overweeg dan eens te gaan speeddaten. Zo is er hiervoor CityDate dat speeddates organiseert in diverse steden.

Een profiel aanmaken: aantrekkelijk en eerlijk

Wanneer je de keuze voor een bepaalde site hebt kunnen maken, is het tijd om een profiel aan te maken. Een goede foto is letterlijk je visitekaartje. Kies voor een foto waar je zelf tevreden mee bent. Uitgebreid photoshoppen is echter af te raden. De bedoeling van een profiel is toch om uiteindelijk iemand in levende lijve te ontmoeten, en een realistisch beeld te geven van wie je bent. Geef in je profiel weer wat je hobby’s zijn, werk en eventuele gezinssituatie: ben je helemaal single of zijn er kinderen uit een vorige relatie? Dit zijn belangrijke zaken voor een potentiële partner. Daarna kun je afwachten tot iemand op jouw profiel reageert of zelf actief profielen van andere singles bekijken en hierop reageren.

Contacteren en incasseren

Man en vrouw op online dateWees niet teleurgesteld wanneer je op een belangstellend berichtje van jouw zijde niets terug hoort. Online dating is een vluchtige wereld. Wanneer men geen belangstelling heeft, neemt men niet altijd de moeite je nog te contacteren. Andersom kan hetzelfde gebeuren; je krijgt een reactie van iemand die je niet bij je past. Laat iemand dan kort maar vriendelijk weten geen belangstelling te hebben.

Aftasten of direct afspreken

Het kan verleidelijk zijn om direct een date af te spreken met die ene aantrekkelijke man of vrouw. Toch is het misschien geen slecht idee om eerst een aantal e-mails uit te wisselen of gewoon een paar keer te telefoneren. Op die manier merk je rap of er qua stem en conversatie daadwerkelijk een klik is. Ook kun je dan beter beoordelen of jullie verwachtingen van een relatie op elkaar aansluiten.

Een online match, en nu?

Spreek de eerste keer ergens af waar je eventueel ook snel weer weg kan. Het kan zomaar gebeuren dat het niet klikt of dat de situatie zelfs onveilig aanvoelt. Wanneer je een avondvullend programma met iemand hebt afgesproken, zoals uitgebreid dineren of naar de cinema, is het lastig hier voortijdig een punt achter te zetten. Spreek je echter af in een bar of café, dan kun je ongedwongen zo lang blijven als nodig in een veilige atmosfeer. Het staat je dan ook vrij om lekker te blijven zitten, wanneer de date wel een groot succes blijkt te zijn.

Kussend koppeltje

Ieder jaar vinden veel singles een nieuwe partner via datingsites. Met deze tips in het achterhoofd, is het ook voor jou mogelijk een nieuw lief te vinden.

Reageer

 

 

Exclusieve Kortingscodes en Promoties

Ontvang exclusieve kortingen en promoties van de beste online shops van België.