Black Friday en Cyber Monday in België

Winkeltips

0 Reacties

Shoppers aan het werk op Black Friday

Misschien heb je er wel eens van gehoord: Black Friday en Cyber Monday. Bij de Amerikanen worden deze beide dagen vaak al maanden van tevoren in de agenda gezet, maar in Europa en zo ook België is dit iets anders. Hier zijn deze belangrijke shoppingdagen namelijk wat minder populair. Maar daar komt verandering in, want tegenwoordig gaan ook in België sommige grote merken aan de slag met Black Friday en Cyber Monday. Maar wat houden deze shoppinghoogdagen nu precies in, en wat mogen wij ervan verwachten?

Wat zijn Black Friday en Cyber Monday?

Black Friday is de dag na Thanksgiving Day, een dag waarop bijna iedereen in Amerika vrijaf heeft en de eerste kerstinkopen al ingeslagen worden. Zodoende biedt Black Friday dus de perfecte gelegenheid om te winkelen. Wat deze dag echter uniek maakt, is het feit dat de grote merken en winkelketens op Black Friday hun beste aanbiedingen lanceren. Zo kan je op Black Friday niet alleen flink shoppen, maar ook fikse kortingen krijgen tot wel 75 procent. Het is dan ook niet voor niets dat mensen op Black Friday wel uren in de rij staan om een bepaald product te bemachtigen. De kortingen en aanbiedingen worden dan ook vaak al enkele dagen op voorhand gepubliceerd zodat shoppers hun slag goed kunnen voorbereiden.

De naam van Black Friday komt oorspronkelijk van het feit dat de wegen op de eerste dag na Thanksgiving Day letterlijk zwart zien van de drukte. Omdat dit in winkels op deze bijzondere dag ook zeker het geval is, wordt ook hier gesproken van Black Friday.

Cyber Monday is vergelijkbaar met Black Friday, maar dan wordt deze dag niet fysiek in winkels georganiseerd, maar op het internet. Zo valt Cyber Monday op de maandag na Black Friday, waarbij consumenten hun shopweekend voort kunnen zetten door online verder te winkelen. Tijdens Cyber Monday kan men profiteren van al even grote kortingen als op Black Friday, maar bijvoorbeeld ook van gratis levering en retours of tal van andere leuke extraatjes.

Black Friday en Cyber Monday in België

Winkelgekte op Black Friday in AmerikaTegenwoordig zijn Black Friday en Cyber Monday niet alleen maar een groot shopfestijn voor de Amerikanen. Grote merken als Apple hebben deze shopdagen nu namelijk ook in Europa geïntroduceerd door op deze beide dagen interessante kortingsacties te lanceren voor hun producten. Dit geldt overigens niet alleen voor grote merken als Apple, maar ook voor kleinere winkels en merken die de Amerikaanse traditie graag in België willen introduceren.

Zo kan je op Black Friday en Cyber Monday vaak mooie merkproducten en populaire items aanschaffen tegen zeer interessante prijzen. En omdat het fenomeen van Black Friday en Cyber Monday in België nog lang niet zo populair is als in Amerika, hoef je niet eens uren in de rij te staan om deze kortingen te bemachtigen. Zet daarom Black Friday en Cyber Monday alvast in je agenda, want als je echt van shoppen houdt mag je deze dagen zeker niet missen.

Reageer

 

 

Exclusieve Kortingscodes en Promoties

Ontvang exclusieve kortingen en promoties van de beste online shops van België.