Cyber Monday

Kleding online shoppen tijdens Cyber Monday

Het is een bekend fenomeen: speciale dagen waarop gigantische koopjes te scoren zijn, met een fikse korting. Praktisch elke winkel doet er aan mee, en iedereen stormt binnen om zoveel mogelijk te kopen, aan voordelige prijzen. In de Verenigde Staten kennen de fysieke winkels zo’n dag, genaamd Black Friday. Deze vindt dan plaats op de dag na Thanksgiving, dan heeft iedereen namelijk vrij, de ideale gelegenheid om eens met de hele familie te gaan winkelen. Het is een beetje vergelijkbaar met de solden, maar dan de internationale eendaagse versie ervan. Deze dag is echter ontstaan voor de fysieke winkels, en niet voor online winkels. Dus kwamen de online winkels met hun eigen versie: Cyber Monday. Dit is de maandag die volgt op Black Friday, wat dit jaar dus maandag 26 november 2018 is. Op deze dag pakken online shops uit met fraaie kortingen tot 80% op elektronica en andere artikelen, zodat je ze al in huis hebt voor de eindejaarsfeesten.

Wat is Cyber Monday?

Het eerste gebruik van de term Cyber Monday kwam er in 2005 door de Amerikaanse e-commerce specialiste Ellen Davis. Aanvankelijk wou men er ‘White Wednesday’ van maken. Dit was namelijk de dag voor Thanksgiving, zodat men eventueel nog cadeaus en dergelijke online kon bestellen. Men merkte namelijk dat de maandag na Thanksgiving, veel Amerikanen, na te winkelen in fysieke winkels, gewoon verder winkelden op het internet. In het eerste jaar dat Cyber Monday doorging, werd er voor zo’n $608 miljoen verkocht. Ondertussen is dit cijfer al gegroeid tot een slordige $2 miljard. Ieder jaar groeit het uitgegeven bedrag op Cyber Monday met een kleine 20%.

Populaire Winkels - Kortingen tot -75%

Spartoo ZEB MegaGadgets

Cyber Monday was aanvankelijk een typisch Amerikaans gebeuren. Anno 2018 is Cyber Monday al uitgegroeid tot een wereldwijd, internationaal fenomeen. Het kan bekeken worden als een soort internationale, online solden. In 2008 verspreidde Cyber Monday zich naar Canada, en ook naar Frankrijk. Inmiddels doen Duitsland, Ierland, Portugal, Zweden en het Verenigd Koninkrijk ook mee aan Cyber Monday. De laatste jaren worden Black Friday en Cyber Monday ook steeds vaker verenigd in een lang weekend van koopjes, vooral op het internet dan, waardoor men tegenwoordig al eens over Cyber Weekend spreekt.

Cyber Monday in België

Voorlopig heeft Cyber Monday nog niet de grote naam die de zomer- en wintersolden hebben, en Black Friday is ook wat bekender in onze streken, maar Cyber Monday wint wel heel vlug aan populariteit. Voorlopig kun je het beste terecht bij grote internationale merken om grote kortingen te krijgen op Cyber Monday. Zo bieden Media Markt, Bol.com en Amazon grote kortingen aan op de meeste van hun producten in de webwinkel. Niet alleen de internationale winkels doen mee aan Cyber Monday. Veel Belgische bedrijven hebben ook al de kans gegrepen om extra kortingen van Cyber Monday aan te bieden om zo meer klanten aan te trekken. Zo doet ColliShop, de webwinkel van de supermarktketen Colruyt, ook mee aan Cyber Monday. Het loont altijd wel de moeite om eens een digitaal bezoekje te brengen aan de online winkels van deze ketens om nog meer koopjes te doen.

Exclusieve Black Friday & Cyber Monday Deals

Ontvang exclusief Black Friday en Cyber Monday deals voor extra korting door je gratis in te schrijven.

Cyber Monday koopjes

Heel veel bekende merken nemen deel aan Cyber Monday, en geven dus ook een grote extra korting op hun producten. Daarom is het dan ook extra voordelig om bepaalde producten te kopen op Cyber Monday. Zo worden bijvoorbeeld producten van Apple meestal aan een extra voordelig prijsje verkocht. Ook al heet dit online winkelfestijn Cyber Monday, toch beperkt het zich niet tot enkel elektronica. Je kan namelijk ook voordelig kleding kopen, zo kan je je feestgarderobe uitbreiden, aangezien merken zoals Desigual extra kortingen geven.

Lege winkelstraat, allemaal online shoppers

Een recente studie van BeCommerce heeft al aangetoond dat ongeveer één achtste van de omzet van webwinkels in België wordt gedraaid in de eindejaarsperiode. Vooral modeartikelen en accessoires vliegen de digitale deuren uit. Het is dus heel erg voordelig om de cadeautjes voor je vrienden en familie online te kopen via webwinkels op Cyber Monday, en dat hebben vele anderen ook al door. De kortingen die je krijgt zijn namelijk enorm, en dat terwijl je de drukte van de winkel vermijdt.

Exclusieve Kortingscodes en Promoties

Ontvang exclusieve kortingen en promoties van de beste online shops van België.