Dampen met een e-sigaret, het nieuwe roken

Nieuws

0 Reacties

Vrouw rookt e-sigaret

De eerste echte elektronische sigaret werd geïntroduceerd in China in 2004 als een nieuw, vernuftig geneesmiddel. Dankzij de toenemende populariteit waaide dit product over naar het westen tot bij ons, en inmiddels kennen we deze al in verschillende vormen en maten. Hoewel de effectiviteit soms betwist wordt, praten we over een legaal en behulpzaam middel om je rookgedrag te verbeteren. Met een nieuwe naam komt ook een nieuwe term: “dampen“, omdat het eigenlijk niet echt roken is.

Hoe werkt het?

Een e-sigaret zoals die van Green Smoke bestaat uit drie tot vier delen: de batterij, het mondstuk, het hitte-element en optioneel een led-lampje. Met behulp van de herlaadbare accu en een schakelaartje kan de verdamper verwarmd worden, die dan op zijn beurt de aanwezige vloeistof verdampt voor inhalatie. Deze vloeistof bestaat uit een combinatie van propyleenglycol en plantaardige glycerine waar je eventueel geurrijke aroma’s of een kleine hoeveelheid nicotine aan kan toevoegen. Sommige e-sigaretten hebben zelfs een beveiligingssysteem ingebouwd dat het apparaatje uitschakelt als je teveel trekjes neemt om zo kettingroken te voorkomen.

Werking van een e-sigaret uitgelegd

De Belgische wet

In België wordt de e-sigaret beschouwd als een geneesmiddel omdat het daadwerkelijk rookproblemen kan verhelpen. Dit betekent dat je het niet zomaar ter handen kan krijgen en het zeker niet mag verhandelen over de grens. Het is geen snoepje of speelmiddel en moet met verantwoordelijkheid gehandhaafd worden, zoals je dokter voorschrijft.

https://www.youtube.com/watch?v=fymgwBC8wFY

Zoveel voordelen!

Studies hebben bewezen dat de e-sigaret een effectief middel is om te stoppen met roken, en daarbovenop nog meer voordelen heeft:

  • Geen peuken! Je hebt geen assenbankje meer nodig en daar het herbruikbaar is zal je geen betrapt afval in het openbaar meer vinden.
  • Een lekkere geur. Nicotine kan onaangenaam ruiken en is bovendien ongezond voor mee-rokers. Met E-sigaret zal men daar geen last hebben vanwege de minimale toevoeging van nicotine (of zelfs helemaal geen).
  • Goedkoop. Het is een initiële investering die je op lange termijn ten goede komt. In plaats van 1 pakket per dag, koop je de vervangbare en herlaadbare set.
  • Meer toegestaan. Omdat het gezonder is dan de normale sigaret, is het op sommige plaatsen toegelaten en hoef je niet altijd een rookvrije zone te verlaten.
  • Makkelijk bruikbaar. Je hoeft geen echte sigaretten meer te rollen. De cartridge is makkelijk vervangbaar en ook et onderhoud is simpel en snel.

Zo zie je dat het niet alleen een vernuft en krachtig alternatief is, maar ook voordelig voor je medemensen en handig in gebruik.

Reageer

 

 

Exclusieve Kortingscodes en Promoties

Ontvang exclusieve kortingen en promoties van de beste online shops van België.