Een blik op Inktweb

Interviews

0 Reacties

Inktweb.be

Inktweb is een Nederlandse webshop die cartridges, printers, toners en andere kantoorartikelen verkoopt en hiervoor een officiële partnership heeft met onder meer HP. Hierdoor kunnen ze niet alleen producten van HP verkopen via hun webshop met officiële toestemming, maar kunnen ze ook dezelfde garantie aanbieden die HP aanbiedt. Ze verkopen niet alleen de bekende merken, maar ze hebben ook hun eigen huismerk, met lage prijzen. Ook kunnen ze rekenen op een goede prijs/kwaliteitsverhouding, aangezien hun producten aan scherpe prijzen verkocht worden, zonder dat er aan kwaliteit wordt ingeboet. Doordat het aanbod niet alleen de bekende merken maar ook hun eigen huismerk omvat, kun je uit een heel uitgebreid assortiment kiezen.

Ook al is Inktweb een Nederlands bedrijf, toch kunnen Belgische klanten van dezelfde voordelen genieten. Als je voor 20:30 bestelt en het product in voorraad is, garandeert Inktweb dat je bestelling de volgende dag aan huis wordt geleverd, zowel in Nederland als in België. Om dit te kunnen doen, hebben ze een nauw samenwerkingsverband met het Nederlandse postbedrijf PostNL. Belgische klanten kunnen terecht op een Belgische .be-website. Wel moet je nog steeds naar het Nederlandse telefoonnummer 31 72-56 75 055, dat bereikbaar is van 9:00 tot 18:00 van maandag tot vrijdag. Ook kan je eventueel in Nederland terecht op het adres Professor van der Waalsstraat 2 in Alkmaar.

Huismerk vs originele versie inkttoner Brother

Inktweb heeft ook hun eigen blog. Daar kun je voor veel vragen ook al een gepast antwoord vinden. Op de blog vind je niet alleen technische ondersteuning, maar blijf je ook op de hoogte van nieuws over Inktweb. Zo vind je ook de nieuwste toevoegingen aan het assortiment.

Koopadvies

Inktweb logoHet is niet altijd even gemakkelijk om een nieuwe printer te kopen. Daarom is het ook aangeraden eerst te bedenken waarvoor je de printer zal gebruiken. Als je voornamelijk teksten zal afdrukken – zoals papers, presentaties, werkstukken en dergelijke – ben je het beste af met een gewone printer. Pas als je veel afbeeldingen, posters, flyers etc. zal afdrukken, ben je het beste af met een kleurenprinter. Als je toch een kleurenprinter koopt terwijl je dat eigenlijk niet echt nodig hebt, betaal je je blauw aan kleurencartridges en andere toebehoren.

Ook is het belangrijk om na te denken of je de printer op slechts een computer zal gebruiken. Als dat het geval is, ben je veilig met een gewone printer. Als je de printer op meer dan een computer zal gebruiken, is het toch wel verstandig om een netwerkprinter aan te schaffen. Zo kan je de printer aansluiten via Wi-Fi of via Bluetooth. Zo hoef je niet steeds te rommelen met kabels, en hoef je de printer niet het hele huis door te slepen.

3D printen

Ook zou je kunnen kiezen voor een nieuw technologisch snufje, de 3D-printer. Deze printers lopen echter wat achter als je die wil gebruiken voor persoonlijk gebruik. Voor professionele doeleinden zit je echter goed. Het is wel de verwachting dat deze printers populairder zullen worden, en dat dus de ontwikkeling voor persoonlijk gebruik in een sneltempo vooruit zal gaan. Het is niet ondenkbaar dat in de toekomst eetbare dingen uitgeprint kunnen worden.

Voor je cartridges koopt bij Inktweb, kan je in de zoekbalk opzoeken wat je precies nodig hebt. Ook kan je gewoon zoeken per type printer, of zelfs het volledige overzicht doorzoeken. Je kan ook kiezen voor cartridges van het huismerk van Inktweb. Deze zijn goedkoper, en gaan langer mee. De meeste consumenten zijn nog steeds wat onzeker over het kopen van cartridges van het huismerk. Dit omdat de originele, bekende merken meer de naam mee hebben, op vlak van betrouwbaarheid en naambekendheid. Het is echter niet nodig om onzeker te zijn: recensies tonen aan dat er vrijwel geen verschil is met de cartridges van de originele merken. Deze cartridges passen ook in alle printers van de bekende, originele merken. Zo bespaar je nog wat meer.

Niet alleen printers

Mexicaanse kwaliteitskoffieInktweb biedt niet alleen printers, toners, cartridges en andere kantoorartikelen aan. Ze verkopen ook koffie. De eigenaar van Inktweb vindt dit logisch. Hij ziet koffie ook meer als een kantoorartikel, aangezien heel wat mensen op kantoor koffie drinken. Er is keuze tussen Italiaanse en Mexicaanse koffie. De koffie die ze verkopen is kwaliteitsvol, en aan een scherpe prijs. Ook kan je genieten van een mooie promotie. Als je acht zakken koffie koopt, kun je rekenen op een korting van € 10. Er is altijd voorraad genoeg. Het bespaart je ook veel moeite. Normaal ga je naar de winkel om koffie te kopen, en moet je al die koffie mee naar huis of mee naar kantoor halen. Bij Inktweb kun je de koffie gewoon bij de bestelde kantoorartikelen bestellen en je koffie komt gewoon mee met je bestelling.

Toekomstmuziek

Labelwriter met rollenWe kunnen nog veel verwachten van Inktweb in de nabije toekomst. Het bedrijf is dan wel nog redelijk jong, toch blijven ze van dag tot dag innoveren. Het assortiment zal blijven uitbreiden, met nieuwe mogelijkheden in het veld van 3D-printers. Ook willen ze zich richten op labelprinten. Inktweb bezit nu al een ruim assortiment aan labels en toebehoren, maar ze willen in de toekomst ook nog labelprinters verkopen. Zo kan je voor alles terecht bij dezelfde webshop.

Goed om te weten

Inktweb richt zich niet alleen op innovatie en een vriendelijke klantenservice; ze mikken ook op duurzaamheid. In korte tijd groeide het bedrijf uit tot een goedlopend bedrijf, en daar groeide het pand in mee. In de verbouwingen werd er doelbewust voor gekozen om led-verlichting te gebruiken. Ook werd het gebouw goed geïsoleerd. Dit werd allemaal gedaan in het kader van duurzaamheid.

Niet alleen het pand is duurzaam, hun producten zijn dat ook. Ze stimuleren de verkoop van het huismerk, niet alleen omdat je goedkoper uit bent, maar ook omdat je een steentje bijdraagt aan duurzaamheid. Lege cartridges worden gerecycled. Zo hoeven er zo weinig mogelijke nieuwe cartridges geproduceerd te worden, en kunnen lege cartridges gewoon bijgevuld worden en terug de verkoop in.

Reageer

 

 

Exclusieve Kortingscodes en Promoties

Ontvang exclusieve kortingen en promoties van de beste online shops van België.