Een gezonde winter

Verzorging

0 Reacties

Gezond in de winter

Iedereen wordt wel eens ziek. Sommigen overkomt het in de zomer, sommigen in de lente, maar het gebeurt natuurlijk het meest van al tijdens de winter. Dan is je immuunsysteem namelijk op z’n zwakst. Vandaar dat heel veel mensen geveld door de griep of een verkoudheid met huisarrest van de dokter binnen moeten blijven in de maanden januari en februari. Als één iemand ziek wordt, dan is het meestal zo dat het volledige kantoor of de volledige klas ermee zit.

Je immuunsysteem is namelijk sterk verzwakt door de winter, en moet tegen een hele hoop binnendringers vechten. Dat lukt niet altijd even goed, en je wordt binnen de korste keren ziek. Het is wel zo dat je er iets tegen kan doen. Je kan namelijk je immuunsysteem een boost geven, en zo je extra beschermen tegen ziektes en andere verzwakkingen. We geven een paar tips.

Zorg goed voor jezelf

Het is vanzelfsprekend dat je goed voor jezelf moet zorgen tijdens de winterperiode, en natuurlijk ook daarbuiten. Zo is het belangrijk dat je ’s nachts je batterijen goed oplaadt en een goede nachtrust krijgt. Tijdens je slaap groepeert je immuunsysteem namelijk, wat ervoor zorgt dat je witte bloedcellen beter tegen ziektes kunnen vechten.

Een uitstekende persoonlijke hygiëne en een schone, verzorgde omgeving kunnen ook bijdragen aan het afweren van ziektes. Vooral door je huid goed te verzorgen kan je al ver komen. Je huid is namelijk de eerste barrière voor bacteriën die via contact overgedragen worden.

Supplementen voor tijdens de winter

En hoe vreemd het ook klinkt, een té schone omgeving kan er ook voor zorgen dat je immuunsysteem verzwakt. Doordat je niet geconfronteerd wordt met bepaalde ziektekiemen, weet je immuunsysteem niet hoe om te gaan met die ziektekiemen. Dit geeft de ziekte een grotere kans om je te besmetten. We gaan niet zeggen dat je je huis helemaal niet moet schoonmaken, maar denk toch maar eens twee keer na voor je die fles bleekmiddel openmaakt om je huis nog maar eens grondig schoon te maken…

Superfoods

De natuur geeft ons ook al een heleboel middelen om ons te beschermen tegen ziektes. Zo kun je paprika, pijnboompitten, sinaasappelen, uien, knoflook, en een heleboel andere superfoods eten om je immuunsysteem een boost te geven. Dit komt omdat al deze voedingsstoffen een heleboel vitamines, mineralen, onverzadigde vetten, en een heleboel andere gezonde stoffen bevatten.

Vooral knoflook steekt hier bovenuit, aangezien het de stof allicine bevat. Allicine is een natuurlijke boost voor het immuunsysteem, en is goed voor je bloed. Verder helpt allicine ook ter preventie van kanker. Vooral paprika is een grote speler in de strijd tegen ziektes. Paprika bevat een resem vitamines, zoals vitamines A, B, C, E en K. Paprika helpt ook je spijsvertering.

Supplementen

Voedingssupplementen kunnen ook worden ingenomen om je immuunsysteem een betere kans te geven. Deze supplementen geven je vitamines en mineralen die je misschien tekort komt door je voedingspatroon. Onder deze supplementen vinden we tal van extracten en stoffen terug die we met onze dagelijkse voeding niet of onvoldoende opnemen. Zo helpen fytosterolen ons om het afweersysteem te versterken tegen bacteriën. Deze vinden we bijvoorbeeld in supplementen op basis van Echinacea Purpurea, een immuniteitsmiddel op basis van biologische plantenextracten met onverzadigde zuren.

Andere supplementen bundelen Echinacea met extracten van moerbei, zonnehoed en andere natuurlijke stoffen. Supplementen kunnen door iedereen genomen worden, ook door kinderen. Zo kun je je kinderen ook beschermen tegen die nare griepepidemie op school.

Reageer

 

 

Exclusieve Kortingscodes en Promoties

Ontvang exclusieve kortingen en promoties van de beste online shops van België.