Geslaagde familieportretten maken in een flits

Nieuws

0 Reacties

Mooi familieportret in de natuur

“Ik zou zo graag nog eens een mooie foto van ons allemaal samen hebben.” Hoor je jezelf dit ook maar al te vaak zeggen? Tijd om er daadwerkelijk eens werk van te maken en met z’n allen samen te komen voor een geslaagd portret. Met een goede voorbereiding hoeft het niet moeilijk te zijn om een goede foto van je familie te maken, en ook hier is een goede voorbereiding het halve werk. Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten als je een goede foto wilt maken. Door de volgende handige tips kan het in feite niet mis gaan.

Gebruik altijd een statief

Tijdens het fotograferen is het best lastig om de camera goed onder controle te houden. Het gebeurt al snel dat de fotograaf lichtjes trilt en hierdoor geen scherpe foto genomen kan worden. Door het gebruik van een statief heb je een solide basis, waardoor het toestel in stabiele houding is. Hierdoor sta je niet alleen een stuk gemakkelijker en ontspannender achter je toestel, maar je kan nu ook scherper een foto maken van je ganse familie. Je kan namelijk een stuk beter focussen op het onderwerp, in dit geval je vrienden of familie.

Zorg ervoor dat de belichting goed is

Ervan uitgaande dat je tijdens het instellen van je camera er voor kunt kiezen hoe de belichting en sluitertijd zich verhouden, is het van belang om van tevoren in te stellen hoe je de belichting wilt hebben. Een flits is altijd minder natuurlijk en je kunt het beste kiezen voor een iets hogere sluitertijd, waardoor er meer licht gegenereerd wordt in de foto. Zo heb je nooit een overbelichte en onnatuurlijke foto. Bovendien hou je wel de scherpte die nodig is voor een goede en mooie foto. Een toestel met handmatige bediening is dan ook ideaal en een must voor mensen die van fotografie houden.

Voorkom een saaie foto

Say cheese!Wat je wilt vermijden is een saaie rechte lijn, rij of kolom van hoofden. Diagonale lijnen zijn dynamischer en maken een beter beeld. Probeer dit dan ook te doen met de mensen in je groep; laat de mensen op de foto zo overkomen dat ze zichzelf zijn en geen statische objecten. Een beetje spontane foto is het leukst. Je hoeft hiervoor niet heel veel te doen. Je kunt de mensen op de foto bijvoorbeeld aan het lachen maken of een kreet als “CHEESE!” laten zeggen. Kinderen kan je afleiden met speelgoed, zodat ze ontspannen op de foto komen.

Foto’s perfectioneren met enkele klikken

Je hoeft helemaal geen expert te zijn om met het standaard fotoprogramma van je computer of een tool zoals iPhoto op je Mac te werken om enkele eenvoudige aanpassingen te doen. Hebben sommige mensen op je foto rode ogen? Met een druk op een knop kan je deze al snel wegwerken. Ook de belichting automatisch bijstellen of de kleuren wat beter doen uitkomen kan snel en eenvoudig met enkele muisklikken. Beter nog; je zal al snel een knopje in het programma vinden waarmee je diverse aspecten van de foto in één klap kan verbeteren.

Naar de online drukker!

Fotoalbum samengesteld met huwelijksfoto's en andere familiekiekjesJe hebt nu de haast perfecte familiefoto, maar waar kan je terecht om deze op groot formaat af te drukken of om er iets creatiefs mee te doen? Er zijn tal van online fotoservices waarvan Foto.com er slechts eentje is die je toelaten om jouw foto’s makkelijk op fotopapier van de beste kwaliteit te laten afdrukken. In slechts enkele stappen creëer je met jullie familieportret ook een beeldige canvas bij Canvas Company, of een origineel fotogeschenk voor ieder lid van de familie. Je zou deze foto ook kunnen gebruiken als de cover van een prachtig fotoboek met foto’s uit de ganse familiegeschiedenis, of kiezen voor één van de vele andere creatieve mogelijkheden.

Follow my blog with Bloglovin

Reageer

 

 

Exclusieve Kortingscodes en Promoties

Ontvang exclusieve kortingen en promoties van de beste online shops van België.