Ik ga op citytrip en ik neem mee…

Reizen

0 Reacties

Koppel op citytrip

We kennen de stress allemaal wel: we gaan op reis, maar wat nemen we allemaal mee? Hoeveel bagage neem je mee, hoe krijg ik die valies toch dicht, gaat die valies niet te zwaar zijn en wat nog allemaal. Zelfs bij het voorbereiden van een citytrip in een stad dichtbij of een vlucht niet ver van ons vandaan zijn dit enkele van de bekommernissen die spontaan opkomen. Wel, hier geven we een klein overzicht van een paar grote tips, die heel erg handig kunnen zijn voor jouw volgende stedentrip.

Bagage

Samsonite harde trolleyHet beste advies dat we kunnen geven voor je bagage als je op citytrip gaat, is om enkel met handbagage op reis te gaan. Zo vermijd je veel te zware valiezen, extra toeslagen op je bagage, en je hebt al wat je nodig hebt binnen handbereik. Je spaart je rug ook, aangezien je niet met een grote valies opgescheept zit die je moet meesleuren naar het vliegveld, of naar het hotel. Bovendien spaar je kostbare tijd uit doordat je geen bagage hoeft in te checken. Zo kan je net voor de vlucht nog rustig een koffie drinken en meteen bij het landen de stad intrekken, want je tijd is des te kostbaarder tijdens een citytripje.

Ook is het aangeraden om harde trolleys te gebruiken. Zachte trolleys hebben de neiging om enigszins te buigen als je ze te hard dichtdrukt. Zo kan je veel meenemen, en alsnog een trolley hebben die blijft meegaan. ColliShop heeft alvast een ruime keuze handbagage die geschikt is om met de diverse luchtvaartmaatschappijen mee te nemen, waaronder lowcost airlines zoals easyJet, Ryanair en WizzAir.

Blijf gehydrateerd!

Dokters zullen het bevestigen: het is het beste om altijd gehydrateerd te blijven. Als je uitgedroogd bent, word je namelijk vlugger moe. Ook kun je heel felle hoofdpijn krijgen als je niet gehydrateerd genoeg bent. Dit advies is trouwens ook geldig als je naar bijvoorbeeld Parijs gaat, waar het niet per se warmer is dan in bijvoorbeeld Barcelona of Marrakesh.

Als je dorst hebt is het natuurlijk gemakkelijk om een terrasje te doen, maar dat is niet altijd vanzelfsprekend. Vaak is het zo dat alle plaatsen al bezet zijn, of dat je iets moet eten erbij, of het is gewoon te duur in het centrum van de stad. Dan is het altijd handig om je herbruikbare drinkfles in je hotelkamer te vullen! Zo heb je altijd water bij, en blijf je altijd genoeg drinken. Zorg er natuurlijk wel voor dat je er zeker van bent dat het water voor consumptie geschikt is. In sommige steden laat de kwaliteit van het kraantjeswater nog vaak de wensen over.

Apps, apps, apps…

Uber smartphone appOp reis moet je je natuurlijk verplaatsen, en dan kan je van een hele hoop diensten gebruik maken. Zo kan je natuurlijk met het openbaar vervoer gaan, of de taxi nemen. Maar gewone taxi’s zijn natuurlijk relatief duur, en als je maar voor één dagje ter plaatse bent is het openbaar vervoer niet altijd voordelig. Je bent meestal ook heel erg lang onderweg, of je moet een verwarrende dienstregeling zien te ontcijferen. Dan is het handig om op je telefoon de Uber app te hebben. Zo kan je met het grootste gemak een taxi boeken, aan een voordelige prijs die je makkelijk en veilig via de app betaalt.

Het is natuurlijk ook mogelijk dat er iemand ziek valt, en niet mee kan. Dan kan het goed uitkomen dat je bijvoorbeeld de Booking.com app hebt, zodat je op je smartphone je reservering nog kan wijzigen. Zo kan jij al van op voorhand alles regelen, en komen zowel jij als het hotel waar je verblijft niet voor verrassingen te staan.

Een vol schoenenrek

Trendy sneakers op stapHoe mooi hoge hakken ook mogen zijn, het is niet altijd gemakkelijk om erop rond te lopen, zeker in een drukke stad en op oude kasseipaadjes. Ook zijn hoge hakken niet altijd ideaal om de toerist uit te hangen in bijvoorbeeld een plaatselijk museum. Het lawaai van hakken wordt daar niet altijd op prijs gesteld. Om plotse regenbuien het nakijken te geven is het aangeraden om altijd een mooi paar sneakers bij de hand te hebben. Zo moet je niet vrezen voor een gebroken voet, een verzwikte enkel, of erger nog, een gebroken hak…

Reageer

 

 

Exclusieve Kortingscodes en Promoties

Ontvang exclusieve kortingen en promoties van de beste online shops van België.