Interview met Allekabels.be

Interviews

0 Reacties

Allekabels.be website

Allekabels.be is de Belgische tak van de van oorsprong Nederlandse webshop Allekabels. Hier vind je, zoals de naam wel al doet vermoeden, een gigantisch aanbod aan kabels. Dat gaat van kabels voor computers en TV’s tot USB kabels en alles wat je verder nog kan bedenken op het gebied van kabels. Dit zorgt voor een duizelingwekkend assortiment van ongeveer 170.000 producten. Zelfs voor de allernieuwste, pas verschenen apparaten vind je er meteen alle kabels terug. Er kan zo vlug gezorgd worden voor de nieuwste snufjes op het gebied van kabels doordat Allekabels.be een nauw samenwerkingsverband heeft met de leveranciers. Zo blijven zowel zij als jij op de hoogte van de beste kabels en de nieuwste innovaties. Je vindt er binnenkort ook een zeer overzichtelijke adviespagina omtrent de meest essentiële kabels en kunstgrepen om jouw kabels up to date te houden.

Maar ook dit interview zal je ongetwijfeld nieuwigheden bijbrengen. Hierin neemt Rianne ons mee doorheen de wondere wereld van kabels, kabels en nog eens kabels!

Wat zijn enkele van de nieuwigheden die we zeker moeten gezien hebben?

Retroradio in witLastige vraag. Niets verandert immers zo snel als de markt voor media, elektronica en alle bijbehorende accessoires. Verder is het zo dat we niet per se de snelste willen zijn met nieuwe spullen, maar wel de meest klantvriendelijke. Het gaat dus steeds om een balans tussen een actueel aanbod, de beste prijs en service. Dat die combinatie werkt, bewijst het feit dat we in onze thuisregio Nederlands Limburg al vele jaren de grootste klant van belangrijkste speler PostNL zijn. Als we dan toch iets moeten noemen, is het wel ons riant aanbod aan buitengewoon energiezuinige kerstverlichting. En ja, als nieuw en hip gelden ook alle retrospullen in ons assortiment: retroradio’s, retrolampen, retrokrulsnoeren en noem maar op. Daar waren we inderdaad de eerste mee op de markt, qua breedte van het assortiment en prijsstelling. Nu ik erover nadenk, dat waren we ook met kerstverlichting en met alle HDMI-kabels en met… Ok, volgende vraag!

Hoe komen jullie zo vlug aan de kabels van een pas uitgekomen product?

Ja, we zijn er meestal snel bij, dat klopt. Dat heeft te maken met twee aspecten van hoe we ons bedrijf hebben ingericht. Ten eerste hebben we hele korte lijnen met onze leveranciers. We kennen elkaar inmiddels na vele jaren samenwerking door en door, en dus werkt de communicatie van twee kanten goed. Het is daarmee geen standaard inkoop-verkoop verhaal, maar veel meer een samenwerking die economisch voor beide partijen goed uitpakt.

Een tweede reden waardoor we snel kunnen schakelen, is onze afdeling content specialisten. Waar elders vaak een strikte scheiding te zien is tussen de diverse disciplines, hebben we ze bij ons (een beetje oneerbiedig gesteld) op een kluitje gegooid. Inkopers, techniekers en specialisten zitten dagelijks bijna bij elkaar op schoot en weten veel van elkaars vakgebied. Beetje rumoerig soms, ja, maar wel precies hoe we dat vanaf de oprichting ook voor ogen hebben: eigenzinnig en erg efficiënt.

Wat zijn de voordelen van glasvezelkabels?

Dat zou je dus eigenlijk onze content specialisten en klantenservice moeten vragen. Die weten er veel meer van dan wij als generalisten nog überhaupt bij kunnen benen. In het algemeen kun je stellen dat een verbinding via glasvezel veel minder storing ondervindt van alle mogelijke omgevingsinvloeden. Zoals je beslist ook zelf weet, wordt het steeds vaker toegepast bij datacommunicatie. Veel interessanter zijn echter de voordelen voor de eindafnemer, dat is immers de raison d’être van Allekabels.be. Welnu, daar kunnen we als generalist natuurlijk wel iets over kwijt, dat ziet er namelijk goed uit. Doordat glasvezel steeds vaker wordt gebruikt, wordt het steeds gemakkelijker om glasvezel in alle mogelijke variaties aan te bieden aan de consument of aan de professionele eindgebruiker. Ik zou eigenlijk willen zeggen: neus ons assortiment door.

Welke aanbevelingen hebben jullie om de beeldkwaliteit van ons televisietoestel te verbeteren?

Dat is een typische vraag die écht bij Allekabels.be thuishoort. Aan dat televisietoestel verbeter je immers maar weinig, what you see is what you get. Eenmaal gekocht verandert aan het toestel niets meer, maar hoe je vervolgens alles met elkaar verbindt, dat is een ander verhaal. Inmiddels kunnen we stellen dat HDMI de overtuigende winnaar is bij het koppelen van je TV toestel. We zijn op dit moment aanbeland bij HDMI 1.4 en daar is nogal wat onduidelijkheid over. Werken alle versies HDMI met elkaar? Waarom werkt de ene HDMI kabel wel en de andere niet samen met mijn TV? We zijn inmiddels een stevige inhaalslag aan het maken om al die informatie op onze website beschikbaar te stellen, de meeste informatie over HDMI vind je dan ook op Allekabels.be.

Hebben jullie tips om een wirwar van kabels te vermijden?

Zeker. Koop nooit te lange kabels, maar kies de lengte die je nodig hebt. Ook nog eens beter voor de datakwaliteit. Koop ook steeds de juiste connector. Hoewel we werkelijk alle denkbare verlooppluggen hebben, is het gewoon beter om meteen maar de juiste kabel te kiezen met de juiste connectoren. Maar goed, dat soort zaken weten we eigenlijk allemaal wel, maar de realiteit is dat vroeger of later iedereen wel wat draden teveel heeft. Twee tips: ontkoppel gewoon alles eens en begin met alles opnieuw aan te sluiten. Dat doen we bij ons ook minimaal twee keer per jaar. En als er dan nog iets in het oog springt: we hebben een riant assortiment kabelgoten…

Opruiming bij Allekabels.be

Hoe kunnen we extra voordeel doen op onze aankopen bij Allekabels.be?

We doen steeds meer met media. Meld je dus aan bij onze Facebook pagina. Laat ook je emailadres na voor onze nieuwsbrief. Ook hebben we een aparte categorie op onze website met producten die we goedkoop kunnen aanbieden of die we uit het assortiment gaan verwijderen. Het is wat dat betreft bij ons een beetje hetzelfde als op het marktplein. Je moet zelf ook een beetje gaan rondneuzen, maar dan vind je ook beslist altijd een gunstige aanbieding. Vaak ook een product waarvan je het bestaan niet eens wist. Dat overkwam laatst zelfs een van onze eigen content specialisten, we hadden het product blijkbaar toch iets té goed verstopt. Overigens wel begrijpelijk, wat wil je met meer dan 170.000 producten in alle denkbare categorieën.

Welke universele kabels kunnen jullie aanraden?

Hiervoor noemden we al HDMI 1.4 high speed, dat toch echt de standaard gaat worden. Verder is het ook zinvol om eens te kijken bij onze USB afdeling. USB 3.1 is nu echt gearriveerd in alle denkbare uitvoeringen. Verder zijn we behoorlijk actief op het gebied van het verbinden van alle mogelijke mobieltjes met de buitenwereld. Om je vraag iets concreter te beantwoorden: het is steeds minder noodzakelijk om universele kabels op te zoeken, omdat de verbindingen steeds meer standaard worden. Met HDMI 1.4 en USB 3.1 kunnen we even vooruit, bijvoorbeeld.

Wat is het meest onderschatte product in jullie online shop?

Dan moeten we eerst kijken naar de soort klant. De consument onderschat vaak de handigheid van kabel per meter. Dan worden er ontelbaar veel kleine kabeltjes gekocht met koppelstukken en dergelijke. Waarom niet meteen de juiste lengte per meter kopen? Zoals de naam al zegt: we hebben écht alle kabels, dus ook per meter op haspel en dergelijke. Voor onze professionele klant geldt dat natuurlijk niet, die vindt ons juist om die reden al vele jaren. Verder zijn we ons assortiment, en dan zeker het laatste jaar stevig aan het uitbreiden. En ja, erg onderschat is onze elektronische vliegenmepper.

Welke plannen zijn er nog met de toekomst op het oog?

Allekabels.beIn aanvulling op de voorgaande opmerking maar dan zeer serieus: inmiddels stuit de grootte van ons assortiment op de grenzen van de presentatie- en zoekmogelijkheden. We zijn enkele oplossingsmethodes aan het verkennen. Ik wil daar nog niet teveel over loslaten. Verder zijn we dus aan het verkennen hoe we internationaal kunnen gaan uitbreiden. De regio van waaruit wij werken, Nederlands Zuid-Limburg, biedt een ideale uitvalsbasis voor een groot deel van Europa. Informeer volgend jaar rond deze tijd maar nog eens, dan weten we je meer te vertellen.

Hartelijk bedankt Rianne voor dit interview!

Reageer

 

 

Exclusieve Kortingscodes en Promoties

Ontvang exclusieve kortingen en promoties van de beste online shops van België.