Interview met Aquatopia

Interviews

0 Reacties

Vissen bekijken in het aquarium bij Aquatopia

In Aquatopia word je meegenomen naar het diepste van de zee om er haaien, zeeschildpadden en andere fascinerende onderwaterdieren te ontdekken. Als je de voedertijden voor je bezoek er goed op nakijkt, kan je toekijken hoe haaien, piranha’s en roggen hun prooien oppeuzelen. Daarnaast kan je tijdens weekend- en vakantiedagen de slangenshow meepikken. Zowel jong en oud zijn akkoord dat Aquatopia een verplichte stop is wanneer je naar Antwerpen trekt voor een dagje shoppen, een bezoek aan de zoo of een andere leuke gelegenheid. Carine van Aquatopia vertelt ons meer over het voordelig bestellen van jouw tickets, aankomende nieuwigheden en andere wetenswaardigheden over dit onderwater paradijs gelegen op het Koningin Astridplein in Antwerpen.

Wat is jouw taak bij Aquatopia?

Ikzelf ben Sales & Marketing Manager bij Aquatopia. Dat betekent dat ik zoveel mogelijk mensen moet kunnen overtuigen om naar Aquatopia te komen. Dat kan door advertenties te plaatsen, of acties met partners te organiseren (één van de populaire NMBS daguitstappen is het trein-Aquatopia pakket), of Aquatopia in de media te brengen door leuk nieuws te brengen (aankomst van de zeeschildpadden, nieuwe haai,…). Zoals je wel kan vermoeden is dit een zeer leuke en variërende job.

Gitaarrog wordt gevoederd

Welke dieren zijn zowat de populairste bij Aquatopia?

Het populairste dier is natuurlijk de haai! Maar ook de clownvis Nemo kan rekenen op ruime aandacht van de allerkleinsten. En onze twee geadopteerde zeeschildpadden stelen ook wel eens de show bij het voederen.

Kan je ons wat meer vertellen over jullie slangenshow?

De slangenshow vindt plaats op zaterdag en zondag en alle vakantiedagen. Je verneemt er heel wat interessante weetjes over de slangen, en je mag de slang zelfs aaien, als je durft natuurlijk. Deze show duurt ongeveer een halfuurtje en is er op zaterdag en zondag om 11u en om 15u.

Slangenshow in Aquatopia

Hoe kunnen we voordeel doen op de aankoop van toegangstickets via Aquatopia.be?

Aquatopia logoVia de website kan je de tickets voordeliger aankopen; ze zijn zo’n € 2 per persoon goedkoper. Bovendien blijven ze een geruime tijd geldig en zelfs de familietickets (1 volwassene en minimum 2 kinderen) kan je via de site goedkoper aanschaffen.

Kunnen we bij Aquatopia een verjaardagsfeestje organiseren?

Ja hoor, het volstaat een mailtje te sturen naar info@aquatopia.be. Je mag zelfs je eigen taart meebrengen! De verjaardagsfeestjes vinden plaats in ‘Sharkies’, ons restaurant. Het zicht op het haaienaquarium krijg je er gratis bij, en je kan je vermaken in een groot ballenbad.

Welk aanbod hebben jullie voor grotere groepen en scholen?

De scholen genieten van het extra voordelige schooltarief (€ 6,50 per leerling), en bovendien kunnen zij via de site educatieve pakketten per graad downloaden. Zo wordt het bezoek aan Aquatopia nog interessanter. Grote groepen genieten uiteraard van het groepstarief, met 1 begeleider gratis per 15 bezoekers.

https://youtu.be/gNVtUpnk4bo?t=14m39s

Welke aanbevelingen heb je voor zij die voor het eerst Aquatopia bezoeken?

Een bezoek aan Aquatopia duurt ongeveer anderhalf uur. Je kan dit dus perfect combineren met bijvoorbeeld een dagje shoppen in Antwerpen.

Wat is jouw favoriete onderdeel van Aquatopia?

Bij het binnenkomen wandel je eerst door het Regenwoud met de prachtig nagebootste Amazone-rivier. Zelfs de pijlgifkikkers en giftige spinnen ontbreken er niet! Je bent direct in een andere wereld.

Welke nieuwigheden mogen we van Aquatopia in de nabije toekomst verwachten?

Tegen het najaar van 2016 wordt het slangenverblijf volledig vernieuwd.

Wat moeten we zeker nog weten over Aquatopia?

Aquatopia bestaat uit 7 werelden waar je doorheen wandelt, gaande van het Regenwoud, tot een duikboot, labo,… en eindigt in de tunnel onder het haaienaquarium. Dit is met zijn 400.000 liter water trouwens het grootste aquarium van België.

Hartelijk bedankt voor het interview Carine!

Reageer

 

 

Exclusieve Kortingscodes en Promoties

Ontvang exclusieve kortingen en promoties van de beste online shops van België.