Interview met Clematis Online

Interviews

0 Reacties

De natuur ontwaak uit haar winterslaap, en we beginnen flink zin te krijgen om in de tuin aan de slag te gaan! Sommige planten hebben de winter niet goed doorstaan, en hier en daar is er misschien nog een plaatsje in de tuin of op jouw terras waar je graag een nieuwe plant zou zien. Je zou er misschien niet meteen zelf opkomen, maar online kan je wel degelijk planten bestellen en deze bij jouw thuis laten leveren zoals alle andere producten die je via het internet bestelt. Bij Clematis Online specialiseren ze hier zich al jaren in, en dat toont zich ook in het ruime aanbod met klimplanten en andere plantentypes waar je nog nooit eerder aan hebt gedacht. Om je wat beter wegwijs te maken doorheen de jungle van klimplanten, nodigden we ClematisOnline.be uit voor een interview.

Waarom moeten we onze klimplanten online bestellen bij ClematisOnline.be?

Door bij ClematisOnline.be te bestellen krijgt u uw planten bij u thuis bezorgd (bij een orderbedrag boven de 75 euro zelfs gratis): geen gesjouw meer met planten en geen grond mee in de auto. De planten worden door Clematis Online beschermd verpakt zodat de planten in optimale conditie bezorgd worden (dat wil zeggen: de grond nog licht vochtig, de planten in goede staat en klaar om de grond in te gaan!).

Welke klimplanten zijn perfect om deze periode van het jaar te planten?

Klimplanten kunt u het hele jaar door planten (tenzij het vriest). Het voorjaar is perfect voor zowel de vroegbloeiende klimplanten (die nog dit voorjaar zullen bloeien!), als de laatbloeiende klimplanten die dan eerst nog flink kunnen groeien waarna ze in de zomer/het najaar zullen bloeien.

Wat zijn enkele van de mogelijkheden met klimplanten waar we niet meteen aan zouden denken?

Met klimplanten kun je eigenlijk verticaal tuinieren. Vooral voor kleine tuinen en patio’s zijn klimplanten heel geschikt om toch groen en bloeiende planten in uw (kleine) tuin te hebben. In grotere tuinen worden de klimplanten vaak in Pergola’s gebruikt en natuurlijk om afscheidingen te maken (met Hedera bijvoorbeeld). Waar vaak niet aan gedacht wordt, is dat de afscheidingen met klimplanten naast groen ook bloeiend kunnen worden aangeplant. Dan moet u de Hedera, die zorgt voor een haag die ook in de winter groen blijft, combineren met stevige bloeiende klimplanten zoals Clematis Montana Rubens en Clematis Summer Snow. Dat geeft een 100% privacy haag met het hele jaar door bloemen!

Wat is er belangrijk in het onderhoud van klimplanten?

Klimplanten moeten gesnoeid worden voor de beste bloei. De informatie hierover vindt u op het bijgeleverde etiket. Maar als u het niet nodig vindt omdat de klimplanten er goed bijstaan, dan hoeft het niet altijd. De meeste planten zullen toch het volgende jaar weer bloeien!

Kan je ons wat meer vertellen over de rozen – clematis combi’s?

Een mooie combinatie van bloemen die van oudsher al gebruikt wordt, is die van Clematis met klimrozen. Deze versterken elkaar waardoor u in uw tuin een extra speerpunt maakt. De klimrozen die wij verkopen zijn allen doorbloeiende rozen (als ze uitgebloeid zijn komt er nog een tweede bloei). Dit zorgt voor een prachtige bloemenzee in uw tuin.

Welke aanraders heb je voor wie een balkon of kleine stadstuin heeft?

Voor een stadstuin is het verticaal tuinieren met klimplanten ideaal. Het kost weinig ruimte maar geeft prachtige muren of bedekt oude schuttingen. Op een balkon of patio kun je prima klimplanten neerzetten in pot. Wij hebben hier op de site speciale planten voor geselecteerd die het goed doen in pot, zoals de Clematis Piilu, de Clematis Hagley Hybrid, maar ook de Toscaanse Jasmijn (ook wel Sterjasmijn genaamd) is een aanrader voor op uw balkon. Deze geeft van mei tot september sterk fris-zoet geurende, witte bloemen met donkergroen glanzend blad. In de winter is deze plant groenblijvend (hij behoudt zijn blad).

Hoe kunnen we extra voordeel bekomen op onze aankoop bij Clematis Online?

Wij stellen iedere maand een kortingscode beschikbaar aan snip snip. Met de nieuwste kortingscode krijgt u 20% korting op de Toscaanse Jasmijn gedurende de maand maart.

Welke klimplant is jouw persoonlijke favoriet?

Persoonlijk vind ik de Toscaanse Jasmijn (Sterjasmijn) een echte topper. Deze groeit het eerst jaar langzaam (maar dan staat deze nog op de kwekerij) en daarna groeit hij flink door. Vanaf mei tot september geeft deze heerlijk geurende bloemen. Zo’n lange bloei zie je niet vaak, en dan is deze ook nog in pot te houden……

Van welke andere online winkels zijn jullie fan?

Wij kopen nogal eens op Bol.com (online boeken) en bij Coolblue. Coolblue was echt een voorbeeld voor ons wat betreft de klantenservice. Zij reageren altijd snel, geven goede adviezen en verzenden de producten goed verpakt. Dat laatste is iets waar wij ook veel ervaring mee hebben en waardoor we een streepje voor hebben op de concurrentie.

Wat moeten we zeker nog weten over ClematisOnline.be?

Clematis Online logoClematis Online levert de planten rechtstreeks van de kwekerij. Er zit geen lange inkoopprocedure achter, waardoor de planten vers zijn en niet dagen onderweg zijn voordat u ze ontvangt. Onze verpakkingsmethode is daarnaast zo goed doorontwikkeld dat de planten niet lijden onder de verzending. En mocht er toch iets misgaan (of de planten de eerste 3 maanden niet overleven), dan is er altijd nog onze 100% groeigarantie! Dan krijgt u gewoon een nieuwe plant (of planten) toegezonden.

Onze groene vingers beginnen al te tintelen, bedankt voor het interview Hans!

Reageer

 

 

Exclusieve Kortingscodes en Promoties

Ontvang exclusieve kortingen en promoties van de beste online shops van België.