Interview met Conrad

Interviews

0 Reacties

Conrad logoAls iets op stroom werkt, dan is de kans heel groot dat je het bij Conrad vindt. Met meer dan 400.000 elektronica artikelen is deze online shop dan ook de hemel op het internet voor iedereen die van multimedia, technologie, gadgets en doe-het-zelven houdt. De shop is van Duitse oorsprong maar is inmiddels over gans Europa actief waaronder ook in België. Net doordat de shop in zo veel landen actief is slaagt het erin haar gamma tegen vlijmscherpe prijzen aan te bieden en te stunten met daily deals en ontzettend veel andere promoties en kortingen.

Binnenkort mogen we weer cadeautjes vragen aan de Sint en worden er pakjes gelegd onder de kerstboom, dus wilden wij graag wat inspiratie opdoen voor onze wishlist voor dit najaar! De webshop en nieuwsbrief van Conrad zijn beiden op zich al een bron vol inspiratie en leuke aanbevelingen, maar wij wilden toch nog een en ander meer te weten komen over Conrad. We interviewden daarom dan ook Rene, een medewerker van het Nederlandstalige marketingteam van Conrad.

Wat is jouw verantwoordelijkheid binnen het Conrad-team?

Ik ben met name verantwoordelijk voor de e-mailmarketing, daarnaast assisteer ik mijn collega Tom bij alle affiliate-gerelateerde werkzaamheden.

Hoe is Conrad ontstaan?

De familie Conrad is in 1923 begonnen met een kleine elektronicawinkel in Berlijn. In 1951 werd het eerste grote warenhuis geopend en in 1985 zette Conrad zijn eerste stappen in Nederland, toen werd de winkel in Boekelo (bij Enschede) geopend. Sinds 1999 is Conrad ook actief in de digitale wereld en heeft het nu een assortiment met honderdduizenden producten.

Wat zijn de populairste producten voor deze kerstperiode?

Met name de elektronica die een groot publiek aanspreekt, denk hierbij aan voordelige tablets en smartphones, mini-PC’s, USB-sticks/SD-kaarten, etc. Ook speelgoed – zoals quadrocopters, bestuurbare race-buggy’s, treinsets en LEGO – doet het goed tijdens de feestdagen.

Waarom zouden we bij Conrad moeten shoppen en niet bij een andere online of lokale winkel?

Omdat Conrad het meest uitgebreide elektronica-assortiment in België heeft. Van componenten tot tablets, en van carkits tot specifieke bouwpakketten.

Welke kortingen, promo codes bieden jullie zoal aan via jullie webshop?

Onder andere een cadeautje als iemand jarig is (mits je aangemeld bent voor de nieuwsbrief), een cadeautje als je voor een bepaald bedrag bestelt en soms procentuele kortingen. Houd onze website/nieuwsbrief goed in de gaten en je mist niets.

Mancave weblog van Conrad

Kan je ons wat meer vertellen over Mancave?

man·cave; deel van het huis, zoals zolderkamer of garage waar mannen alleen of met vrienden hun hobby of favoriete bezigheden kunnen beoefenen.

Mancave is het weblog van Conrad. Je vindt er allerlei spannende blogs en leuke fails/tweaks op het gebied van elektronica.

Welke artikelen uit jullie webshop behoren tot jouw persoonlijke favorieten?

Ik vind het vooral cool dat ons assortiment zo uitgebreid is. De CAT B15Q smartphone vind je niet bij elke webshop, maar wel bij ons. Ik vind dit een perfecte smartphone, aangezien ik mijn iPhone altijd liet vallen. Deze smartphone kun je zelfs tegen de muur gooien en dan overleeft ‘ie het nog. Verder heb ik een thuisnetwerkje aangelegd met Wi-Fi repeaters, een DLAN-setje en NAS-server. Zo heb ik overal in huis nu goeie Wi-Fi en toegang tot mijn mediabibliotheek. Top!

Netwerkapparatuur verkrijgbaar bij Conrad

Wat voor nieuwigheden staan er in de steigers bij Conrad?

Uiteraard staan en er voor Sinterklaas en Kerst weer een paar leuke dingen op de rol. Verder laat ik me hier niet over uit, houd onze site maar in de gaten. 😉

Welke andere websites vinden jullie bij Conrad leuk?

Dan kun je denken aan Conrad EU Regio Rally, Elektor, Tweakers, Marmitek en uiteraard Mancave.

Hoe is het om bij Conrad te werken?

Met een fantastisch gezellig team gaan we elke dag weer nieuwe uitdagingen aan om de verwachtingen van onze klant zoveel mogelijk te overtreffen.

Van harte bedankt Rene voor dit interview!

Reageer

 

 

Exclusieve Kortingscodes en Promoties

Ontvang exclusieve kortingen en promoties van de beste online shops van België.