Interview met de Wijnbeurs

Interviews

0 Reacties

de Wijnbeurs logoZomer, dat betekent barbecue, gezellige aperitiefmomenten met vrienden en familie, een picknick in het park en vele andere momenten waar een goed glaasje wijn bijhoort. de Wijnbeurs maakt het eenvoudig om diverse wijnen te bestellen en bij jou thuis te laten leveren, en doet dat met topservice en mooie kortingen dankzij onder meer een goedgevulde zomersale en promotiecodes voor gratis levering en andere voordeeltjes. Je vindt er bovendien tal van informatie over de verschillende wijnen zodat je snel en eenvoudig die ene perfecte wijn vindt, terwijl de fervente wijnkenner er ook zijn gading vindt en lid kan worden van de Wijnbeurs Wijnclub of zelfs Premium lid kan worden. In dit interview vertelt Karin Castenmiller ons nog heel wat meer over deze lidmaatschappen, de Wijn Service en aankomende nieuwigheden van de Wijnbeurs.

Wat is jouw functie binnen de Wijnbeurs?

Ik werk nu twee jaar bij de Wijnbeurs, eerst als Online Marketeer en tegenwoordig ben ik verantwoordelijk als E-Commerce Manager. We willen ervoor zorgen dat onze klanten makkelijk hun weg naar de Wijnbeurs kunnen vinden en vervolgens hun voorkeurswijn met gemak kunnen bestellen.

Waarom moeten we onze wijnen online bestellen bij Wijnbeurs.be?

de Wijnbeurs is een bijzonder bedrijf dat al bijna 40 jaar bestaat. We selecteren blind onze wijnen, zodat alleen de meest kwalitatieve wijnen aan een zo scherp mogelijke prijs worden aangeboden. Al onze wijnen worden thuis geleverd, dan hoef je niet meer zware wijndozen te tillen. Wel zo makkelijk.

Zomerse wijnen bij de Wijnbeurs

Welke wijntjes zijn populair dezer dagen?

De klassieke wijnlanden blijven onverminderd populair; in de zomer zien we dat liefhebbers van Provence Rosé en frisse zomerwijnen als Chablis en Sancerre de weg naar onze webshop weten te vinden.

Hoe kunnen we lid worden van de Wijnbeurs Wijnclub?

Je kunt al lid worden voor 14 euro per jaar door dit in de winkelwagen aan te geven. Op elke bestelling krijg je dan minstens 3 euro korting en vanaf 18 flessen wijnen bezorgen we gratis. Echte liefhebbers worden Premium lid; zij krijgen 6x per jaar ons Wijnkoers magazine met exclusieve wijnstudies. Hierin staan Premium wijnen, alleen beschikbaar voor die leden, en we bieden altijd gratis levering.

Kan je ons wat meer vertellen over jullie Vatencollectief?

Een prachtig initiatief. De Grand Cru Classé wijnen in Bordeaux zijn ontzettend duur. De Wijnbeurs probeert met het Vatencollectief deze fantastische wijnen beschikbaar te stellen. We zoeken een wijnboer met precies dezelfde druiven, maar bijvoorbeeld in Pays d’Oc waar de grond een stuk goedkoper is. Vervolgens krijgt het sap dezelfde Grand Cru Classé opvoeding op eiken vaten. Als je meer over ons Vatencollectief wilt weten, bekijk dan onze film:

https://vimeo.com/111387585

Hoe gaat jullie Wijn Service in zijn werk?

De Wijn Service is een soort abonnement. We selecteren een aantal keer per jaar de lekkerste wijnen en die krijgen onze klanten gratis geleverd. Zo is er de Bourgondische Service voor wijnliefhebbers die graag wijn en spijs combineren, of de Seizoens Service met wijnen die – de naam zegt het al – bij het seizoen passen. Oftewel nooit meer zonder wijn!

Hoe kunnen we van extra voordeeltjes genieten wanneer we bij de Wijnbeurs shoppen?

Al onze acties zijn uiteraard op onze website te vinden, wil je als allereerste de nieuwste wijnen ontvangen? Dan raad ik je aan om je in te schrijven op onze nieuwsbrief. Onze nieuwsbriefinschrijvers zijn als eerste op de hoogte van de meest exclusieve wijnen.

Welke tips heb je voor wie niet heel veel van wijn kent en voor het eerst bij Wijnbeurs.be wil bestellen?

We kunnen ons voorstellen dat het lastig is, daarom hebben we altijd tips op onze website staan van ons eigen proefpanel. Uiteraard zijn we ook altijd bereikbaar via de telefoon, onze klantenservice heeft kennis en helpt graag. Binnenkort lanceren we onze WijnVinder; in een aantal stappen bieden we dan een keuze van drie wijnen. Ik denk echt dat dit een ideale gids is voor alle wijnliefhebbers, zo ontdek je ook nieuwe wijnen.

Wat is jouw persoonlijke top 3 van wijnen voor deze zomer?

Ik ben een liefhebber van volle witte wijnen, maar uiteraard mag het wel iets fris hebben zo in de zomer. Daarom staan er op 1 en 2 witte wijnen:

  1. Cusora Chardonnay uit Italië: Is wereldkampioen geworden op het Concours Chardonnay du Monde. Vol, zoals een Chardonnay, maar toch nog lekker fris.
  2. Marques de Cus Verdejo uit Spanje: Een heerlijke wijn die ik vaak met vriendinnen drink op een warme zomeravond bij de borrel. De Spaanse Verdejo is echt een allemansvriend, heerlijk fris en fruitig.
  3. Chateau Vincens Malbec uit Frankrijk: Bij de zomer hoort ook de BBQ, en daar past deze Franse rode wijn erg goed bij.

Wijnbeurs.be

Wat kunnen we in de nabije toekomst nog zoal van Wijnbeurs.be verwachten?

We zullen eind deze zomer onze mobiele website lanceren, zo kun je ook vanop de sofa, in de trein makkelijk surfen op onze website. Daarnaast lanceren we onze WijnVinder, waardoor je makkelijker nieuwe wijnen kunt ontdekken én onze WijnAtlas om ook beter te navigeren op onze website. En uiteraard blijven we de mooiste wijnen selecteren, zodat we iedereen kunnen verrassen.

Bedankt Karin voor dit interview!

Reageer

 

 

Exclusieve Kortingscodes en Promoties

Ontvang exclusieve kortingen en promoties van de beste online shops van België.