Interview met Martin’s Hotels

Interviews

0 Reacties

Beeldige hotelkamer in oude kerk

Martin’s Hotels is een Belgische hotelgroep die in 1985 hun eerste hotel opende, het Château du Lac, een vijfsterrenhotel in Genval. Deze hotelgroep vindt haar origine bij de uit Engeland afkomstige John Martin, die in die tijd Engelse en Ierse bieren importeerde, meestal in een speciale versie voor de Belgische markt, aangezien wij ons bier goed kennen. Tot 1981 wordt in het Château du Lac Schweppes geproduceerd, en daarna werd het omgevormd tot hotel. Zo ontstond de hotelgroep, en ondertussen heeft Martin’s Hotels reeds negen hotels in België, met plannen voor nog vier extra locaties. Naast gewone kamers, biedt Martin’s Hotels ook speciale arrangementen aan, gelinkt aan verschillende activiteiten. Zo bestaat er een arrangement gekoppeld aan golf, een arrangement speciaal aan kinderen gelinkt, en een verwenarrangement waarbij je in een spa lekker verwend wordt. Ook streeft het bedrijf naar een duurzaam beleid, en kan ook de certificaten voorleggen. Veel stof voor gesprek, dus nodigden we Martin’s Hotels uit voor een interview.

Welke tips heb je voor een zomers weekendje weg in Martin’s Hotels?

Op onze website kan je het hele jaar door leuke exclusieve packages boeken, maar ook seizoensgebonden arrangementen. Op dit moment hebben we enkele leuke lentepromoties die overnachtingen met leuke activiteiten combineren. Denk maar aan fietshuur, een bezoek aan een brouwerij in Brugge, de Hop on Hop off bus in Brussel, een boottochtje op de Dijle in Mechelen enzovoort.

Wat houdt een Martin’Spa arrangement precies in?

Martin'SpaEr zijn verschillende Martin’Spa arrangementen op onze website terug te vinden. Deze arrangementen zijn combinaties van overnachtingen in Martin’s Château du Lac 5* en spabehandelingen in Martin’Spa Bodywhealth.

Op dit moment hebben wij drie spa arrangementen. Zo is er het Martin’Spa Serenity arrangement. Bij dit arrangement overnacht je in een van de Charming kamers, die gerenoveerd zijn, met ontbijt. Ook heb je toegang tot de thermen en de fitnessruimte. Uitchecken kan je tot 18u doen, zodat je ruim alle tijd hebt. Natuurlijk bieden we ook een spa ervaring aan. Je krijgt een gombehandeling, en ook een ontspannende rugmassage. Deze behandelingen duren elk zo’n 25 minuten.

Hoe gaat het organiseren van een evenement bij Martin’s Hotels in zijn werk?

Martin’s Hotels heeft verschillende zalen voor vergaderingen, bruiloften of andere evenementen. Bovendien werken we met verschillende partners samen om ook leuke teambuildings te organiseren. Evenementen kunnen geconfigureerd worden op onze website of klanten kunnen hun aanvraag via email sturen: mice@martinshotels.com

Wat biedt Martin’s Hotels voor de jongsten onder ons?

In de meeste hotels kunnen kinderen bij hun ouders verblijven in de kamer indien deze het toelaat om extra bedden toe te voegen. Er zijn ook enkele leuke arrangementen voor ouders met kinderen. Denk maar aan een overnachting in Martin’s Château du Lac gecombineerd met een bezoek aan Walibi of Adventure Parc. In ons hotel in Mechelen – Martin’s Patershof – hebben we zelfs een arrangement waar kinderen centraal staan. Het arrangement ‘(b)engeltjes in de kerk’ zorgt ervoor dat kinderen zich VIP voelen in Mechelen: Playmobil op de kamer, Kiekeboe stripboek, kidscocktail, rugzakje met tekenboekje luxe ontbijtbuffet,…

Wat kunnen we op een golf weekendje zoal verwachten?

Sedert meer dan 15 jaar kunnen golfers overnachtingen in combinatie met green fees in verschillende clubs boeken. Op dit moment werken wij samen met 14 golfclubs in Vlaanderen en Wallonië. De Martin’s Golf Pass werd trouwens opgericht aangezien een groot aantal golfclubs in de buurt van onze hotels liggen. Indien golfers bij ons een golfarrangement boeken, krijgen ze tot 40% korting in vergelijking met de normale waarde. Bovendien moet de klant niets doen om een spelletje golf te reserveren, dat doen onze hotels voor hun.

Hoe kunnen we korting bekomen op onze boeking bij Martin’s Hotels?

Al onze arrangementen zijn reeds voordelig, maar ook voor gewone overnachtingen is het mogelijk om een korting te bekomen. Op onze website kunnen klanten zich gratis inschrijven voor het Martin’s Preferred programma. Van zodra ze lid zijn, kunnen klanten genieten van € 10 korting op verschillende kamertypes.

Kan je ons wat meer vertellen over jullie project Tomorrow Needs Today?

Comfy hotelkamer bij Martin's HotelsMartin’s Hotels gaat voor duurzame groei, en heeft hiertoe een bedrijfsproject opgezet en ervoor gezorgd dat we het EMAS-certificaat (Eco-Management Audit Scheme) konden bekomen. Enkele van onze hotels hebben ook een certificaat van De Groene Sleutel. Ons duurzaamheidsproject rust op vier pijlers: personeel, klanten, humanitair en eerlijke acties, en last but not least: de planeet.

We hebben ook enkele acties waar wij de CO2-uitstoot beperken en compenseren. Klanten kunnen via het Eco-Bon programma deelnemen aan ons duurzaam programma en in ruil kunnen ze cadeaucheques van Martin’s Hotels winnen!

Welk Martin’s Hotels logement is jouw persoonlijke favoriet?

Mijn persoonlijke favoriet is Martin’s Patershof te Mechelen aangezien deze zo uniek is. Het hotel is een voormalige kerk en een overnachting in dit gebouw is een buitengewone ervaring. Zeker een aanrader!

Wat moeten we zeker nog weten over Martin’s Hotels?

Een leuke anekdote die ik aan partners meestal vertel is over het ontstaan van de groep. Alles is eigenlijk ontstaan met het Château du Lac dat vroeger eigenlijk de fabriek van Schweppes was van 1952 tot 1981. Na de verhuis had de familie het vier jaar later omgebouwd tot een hotel. Tot op heden is Martin’s Hotels nog altijd een familiaal bedrijf met aan het hoofd onze CEO, John Martin. Zijn broer Anthony Martin is actief in de bierbrouwerij. Tot zijn bedrijf behoren enkele gekende bieren zoals Timmermans, Bourgogne Des Flandres, en Waterloo. Ook regelt hij de import van bieren zoals Guinness en Gordon.

Chateau du Lac bij fontein

Wat brengt de toekomst voor Martin’s Hotels?

De komende 2 jaren zal Martin’s Hotels nog vier hotels toevoegen aan haar portfolio.

Eind augustus 2016 openen we Martin’s Red 4* te Tubeke. Dit sporthotel is het hoofdkwartier van onze Rode Duivels en telt 7 voetbalterreinen, 79 kamers, een auditorium, 6 vergaderzalen, fitness en een mini-spa.

Martin's Hotels logoIn 2017 openen we een duurzaam stadsresort in het hart van Louvain-la-Neuve. Dit resort bestaat uit een 3* hotel en een 4* hotel

Begin 2018 zal Martin’s Hotels zijn eerste hotel in Limburg openen. Martin’s Rentmeesterij 4* ligt op 100m van Alden Biesen (Bilzen) en zal 79 kamers tellen.

Reageer

 

 

Exclusieve Kortingscodes en Promoties

Ontvang exclusieve kortingen en promoties van de beste online shops van België.