Interview met Matrabike

Interviews

0 Reacties

Matrabike logoEen fiets online kopen, het lijkt op het eerste zicht een gek gedacht. Maar eens je ontdekt welke ruime keuze aan scherp geprijsde fietsen je bij Matrabike terugvindt en op welke service je er kan rekenen, dan zal je snel voor het ogenschijnlijk gekke idee gewonnen zijn. Elektrische fietsen, de ultieme stadsfietsen, mountainbikes, kinderfietsen – elk mogelijk fietsmodel is verkrijgbaar bij Matrabike, en de keuze is telkens overdonderend groot. Net doordat het bedrijf haar fietsen zowel in België als Nederland verkoopt via lokale verkooppunten en online, slaagt men erin deze aan sterke prijzen aan te bieden. Je kan de fietsspecialisten bij Matrabike vlot telefonisch bereiken voor advies, maar je kan ook terecht in de lokale winkels voor raad, herstellingen en het ophalen van je online aangekochte fiets.

Fietsfanaticus Jessica werkt achter de schermen van Matrabike mee aan het uitbreiden van de shop en de bekendheid van deze online fietsenwinkel. We vroegen haar raad omtrent het online shoppen van fietsen, en ontdekken dankzij haar nog enkele leuke fietsroutes in Nederland, fietsland bij uitstek.

Wat is jouw rol bij Matrabike?

Mijn rol bij Matrabike is online marketeer. Ik ben verantwoordelijk voor de affiliate marketing, e-mail marketing en review management. Daarnaast ondersteun ik de online marketing manager met retargeting, vergelijkers etc. Ik werk 4 jaar bij Matrabike en ben in de winkels en op de klantenservice begonnen. Zo ken ik de klant als geen ander, en weet ik precies wat Matrabike allemaal kan en waar onze klanten om vragen.

Waarom moeten we onze fiets online bestellen bij Matrabike.be?

Je fiets moet je bij Matrabike.be bestellen omdat onze prijs kwaliteitsverhouding ongekend is! Daarnaast kun je voor service gewoon bij één van onze 10 winkels in België en Nederland terecht. En wij leveren uit voorraad waardoor levering binnen 48 uur mogelijk is, of je kunt je fiets direct uit de winkel meenemen.

Elektrische fietsen bij Matrabike

Welke fietsmodellen en merken zijn tegenwoordig populair?

De elektrische fiets is een hele hype! Een elektrische fiets is bij ons al aan te kopen vanaf een bedrag van € 799,-. Ook de nieuwste techniek onder de elektrische fietsen zoals Shimano Steps kun je bij ons vinden. Eerst werden elektrische fietsen gezien als fietsen voor oudere mensen maar dit beeld klopt tegenwoordig helemaal niet meer. Wij bieden echt voor alle leeftijden elektrische fietsen aan ook voor de schoolgaande kinderen.

Daarnaast blijven de transportfietsen zeer populaire, waarvan wij een aantal leuke modellen aanbieden.

Welke fietsaccessoires zien we nog te vaak over het hoofd?

De fietsaccessoires die vaak over het hoofd worden gezien zijn eigenlijk de meest aannemelijke accessoires. Simpelweg een extra binnenband of verlichting zijn de accessoires die klanten niet direct kopen maar achteraf wel nodig hebben. Betreft verlichting zijn er ook echt leuke gadgets; zo hebben wij verlichting die je via USB kunt opladen in ons assortiment, echt heel handig.

Fietsaccessoires verkrijgbaar bij Matrabike

Van welke extra kortingen en andere voordeeltjes kunnen we bij jullie doorgaans zoal profiteren?

Eigenlijk hebben wij heel het jaar door topaanbiedingen voor onze klant. Daarnaast hebben wij elke dag een dagaanbieding bij Matrabike. Deze aanbieding is dus dagelijks anders waardoor er voor iedereen in de week een leuke extra aanbieding is. Soms hebben wij ook leuke acties voor de vaste klant, nu loopt er bijvoorbeeld tijdens de Tour de France een actie bij ons waarbij je je aankoopbedrag kunt terugwinnen.

Welke diensten na verkoop bieden jullie aan klanten die een fiets kopen bij jullie?

Onze klanten kunnen naast aankoop van de fietsen natuurlijk ook bij ons terecht voor een onderhoudsbeurt of een fietsverzekering. Verder hebben wij geen nevenproducten zoals scooters of brommers, daarom zijn klanten bij Matrabike aan het goede adres wanneer ze een fietsenspecialist zoeken.

Wat maakt dat jullie als Nederlands bedrijf ook Belgische fietsfanaten goed van dienst kunnen zijn?

Wij denken dat ook Belgische fietsfanaten bij Matrabike terecht kunnen omdat wij fietsplezier een stuk goedkoper maken. En daarnaast bieden wij wel de service die de klant verwacht. Daarom dat wij op dit moment twee fysieke fietsenwinkels in België hebben gevestigd. Klanten kunnen van ‘s middags tot ’s avonds in onze winkels terecht, en dit zonder afspraak.

https://www.youtube.com/watch?v=oLJzYyiyov0

Is er nog veel montagewerk aan de fiets wanneer deze bij ons thuis wordt geleverd?

Wanneer de klant bij ons een aankoop doet en de fiets binnen 48 uur wil ontvangen, dan zal de fiets in transportverpakking worden verzonden. Dit betekent dat de klant zelf nog de pedalen, het stuur en het zadel dient te monteren. De meeste klanten hebben hier geen problemen mee. En als je de montage niet voor elkaar zou kunnen krijgen, dan kan je terecht op onze website voor montagefilmpjes, kan je contact opnemen met onze technische dienst of één van onze winkels bezoeken.

Natuurlijk worden elektrische fietsen geheel rijklaar afgeleverd. Hierdoor is de levertijd op een elektrische fiets minimaal 3 dagen in plaats van binnen 48 uur.

Wat hebben jullie in petto voor de toekomst?

Matrabike is erg bezig met de kwaliteit van de fiets nog verder op te schroeven en onze service nog meer aan te passen aan de klant. Dit betekent voor de toekomst nog betere fietsen voor dezelfde prijzen en meer service.

Wat is voor jou het ideale fietstochtje, en met welke fiets zou je het doen?

Eerlijk gezegd ben ik een persoon die nogal graag in de eigen omgeving fiets. Ik neem mijn fietsen bijvoorbeeld niet mee op vakantie. Ik heb zelf een transportfiets, koersfiets en MTB. Mijn transportfiets gebruik ik vooral voor de ritjes naar de supermarkt of om gewoon eens gezellig rond te fietsen. Mijn koersfiets gebruik ik bijna elke dag om naar mijn werk te fietsen en daarnaast lekker te sporten. En dan is er nog mijn MTB; deze gebruik ik om mezelf eens lekker uit te leven. Ik ben dan vooral in de Loonse en Drunense duinen te vinden, mocht je hier nog nooit zijn geweest dan is dit echt een aanrader! Een geweldig mooie omgeving met een uitdagend parcours.

Fietsen in de Loonse en Drunense duinen

Wat moeten we beslist nog weten over Matrabike?

Matrabike is een uniek bedrijf. Matrabike heeft haar eigen private label fietsen en bestaat volgend jaar alweer 25 jaar! Er wordt vanuit de fabriek rechtstreeks aan de klant geleverd. Matrabike is dus een groothandel en detailhandel in één. Daardoor is de voorraad van Matrabike zeer groot en kunnen wij onze klanten spoedig dienen. Dus voor fietsplezier kies je Matrabike.

Heel erg bedankt Jessica om mee te werken aan dit interview!

Reageer

 

 

Exclusieve Kortingscodes en Promoties

Ontvang exclusieve kortingen en promoties van de beste online shops van België.