Interview met Medibib

Interviews

0 Reacties

Medibib.be

Ook apothekers beginnen steeds beter hun weg naar het internet te vinden, waardoor het de dag van vandaag even eenvoudig is om apotheekproducten te kopen als pakweg een nieuwe jeans. Eén van die opkomende apotheken is Medibib, een website die initieel gelanceerd werd als een platform om patiënten beter en sneller te informeren omtrent verschillende aandoeningen en oplossingen. Vanuit deze missie ontwikkelde men ook een handige mobiele app waarmee je digitaal bijsluiters kan raadplegen en meer informatie krijgt omtrent geneesmiddelen door de barcode ervan te scannen.

Omdat we benieuwd waren naar hoe we bij een online apotheek kunnen winkelen en welke producten en promoties beschikbaar zijn, nodigden we medeoprichter Laurens Siroux uit voor een interview.

Wat heeft jullie gemotiveerd om Medibib te starten?

Medibib is gestart als farmaceutische gids als oplossing voor het tekort aan gecentraliseerde patiëntvriendelijke informatie op het web. Vanuit deze unieke databank is Medibib geëvolueerd naar een online apotheek om te voldoen aan de noden van de gebruikers van het platform.

Welke raad heb je voor shoppers die voor het eerst in een online apotheek winkelen?

Nieuwe online (apotheek) shoppers raad ik aan om te kijken naar de betrouwbaarheid van de webwinkel. Een goede bereikbaarheid van de klantendienst, het gebruik van SSL (https) en correct taalgebruik zijn bijvoorbeeld pluspunten. Voor online apotheken geldt er trouwens wetgeving (zie hieronder).

Hoe kunnen we zien dat jullie een erkende online apotheek zijn?

Label FAGG voor online apothekenRecent is er een Europees label gelanceerd dat alle erkende online apotheken dragen. 
Het label linkt naar de lijst van het FAGG (Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten) met alle genotifieerde internetapotheken. Elke officiële online apotheek is ook gekoppeld aan een fysieke apotheek, waarvan ook enkele gegevens verplicht te vermelden zijn (bijvoorbeeld het APB-nummer en titularis).

Waarom moeten we bij Medibib.be shoppen en niet een andere online apotheek?

Bij Medibib staat de zorg van de patiënt centraal. Daarom bieden wij uitstekende service en uitgebreide productinformatie. De shopper wordt geholpen bij het zoeken naar producten en begeleid in het bestelproces. Een bestelling wordt met veel zorg verwerkt en de klant wordt goed op de hoogte gehouden van de status van het pakketje. Na ontvangst van de bestelde producten (vaak de volgende dag) vragen wij achter eventuele feedback om onze service nog verder te kunnen optimaliseren.
Kortom, Medibib staat voor: “Scherpe prijzen, beste service”.

Kan je ons wat meer vertellen over de Medibib app?

Met de unieke Medibib app voor iOS, Android en Windows Phone heb je alle bijsluiters altijd en overal binnen handbereik. De gratis app maakt het mogelijk om met jouw smartphone de barcode op een geneesmiddel te scannen, en onmiddellijk opent de bijsluiter. Deze digitale bijsluiter kent enkele voordelen ten opzichte van zijn papieren variant: deze verschijnt direct in de juiste taal, leesbare lettergrootte, gestructureerd en is doorzoekbaar.

https://www.youtube.com/watch?v=6IgUtZSA4u8

Welke producten moeten we tijdens de herfst, winter zeker in huis hebben?

Dit zijn de voor de hand liggende producten: hoestsiropen, keeltabletten, neusspray, Nurofen, Dafalgan, handcrèmes, lichaamscrème en warme chocomelk.

Welke merken zijn tegenwoordig populair?

De verschillende cosmetica gamma’s zijn het hele jaar door populair in de apotheek, zeker online. Denk aan bijvoorbeeld Bioderma, Lierac, Vichy, en La Roche-Posay. In de herfst en de winter zijn de vitamine-supplementen natuurlijk ook populair. Ook worden online veel producten gekocht waarbij mensen zich ongemakkelijk voelen om het in de apotheek te gaan halen.

Wat is jouw top 3 van favoriete producten in jullie online apotheek?

Ik heb geen persoonlijke top 3, wel ben ik over het algemeen fan van de sportgamma’s (bijvoorbeeld Etixx) in de apotheek. Als fervent sporter maak ik gebruik van verschillende voedingssupplementen. In de apotheek zijn deze van goede kwaliteit.

Etixx sportsupplementen verkrijgbaar bij Medibib

Welke andere online shops vinden jullie leuk?

Ons grote voorbeeld is Coolblue. Wij streven naar dezelfde service en look & feel van de website.

Wat hebben jullie nog voor ons in petto voor de komende maanden?

Medibib logoMedibib zal altijd nieuwe promoties lanceren en bepaalde merken in de kijker zetten. Daarnaast zullen we steeds werken aan het uitbreiden van het gamma, het aanvullen van productinformatie en het verbeteren van de website. Onze focus is gericht op het continu blijven verbeteren van de ervaring van de klant op Medibib.

Wat moeten we zeker nog weten over Medibib?

Medibib is altijd te bereiken; via telefoon, e-mail of de chat op de website. Iedereen is welkom met vragen.

Hartelijk bedankt Laurens!

Reageer

 

 

Exclusieve Kortingscodes en Promoties

Ontvang exclusieve kortingen en promoties van de beste online shops van België.