Interview met meJane

Interviews

0 Reacties

Watch Smart” prijkt als slogan op de website van meJane, want deze gigantische online videotheek maakt het bekijken van films en series dan ook slimmer en makkelijker dan ooit tevoren. Nooit meer hoef je nog naar de videotheek gaan, naar de zoveelste herhaling kijken van een oude film op TV of lange tijd wachten tot een nieuwe kaskraker op Netflix verschijnt. meJane biedt je meteen toegang tot alle nieuwste films en duizenden eerder verschenen films en series.

Watch Smart met meJane

Je betaalt enkel voor de films en series die je daadwerkelijk bekijkt zonder dat je een abonnement moet nemen. En bovendien kan je alles bekijken op jouw TV, smartphone, spelconsole of ander apparaat naar keuze. Dit laatstgenoemde gebruiksgemak van meJane zal binnenkort nog versterkt worden met een nieuw website design voor meJane, wat meteen één van de vele nieuwigheden is die Joost en Wilbert van het meJane team in dit interview uit de doeken doen.

Wat heeft jullie op het idee gebracht om meJane op te richten?

Begin 2008 hebben wij meJane.com opgericht. Nederland was duidelijk toe aan een nieuwe manier van films kijken. Echter was de drempel om online een film te huren nog erg hoog. De groep die wel een poging waagde haakte snel af door onnodig complexe functionaliteit, lange registratieprocedures en een beperkt filmaanbod. meJane.com bood hierop het antwoord: laagdrempeligheid. Zo kunnen klanten een film in drie simpele stappen bekijken; zoek, reken af en vervolgens kan je direct beginnen kijken.

De werking van meJane uitgelegd

Vanwaar komt de naam meJane?

Wij zochten voor de nieuwe videodienst een niet té voor de hand liggende naam. Anders dan bijvoorbeeld video-online, video247 etc. Daarbij moest de naam in een film voorkomen die herkenbaar is voor de meeste mensen. Uit meerdere namensessies is de film Tarzan gekozen: Me Tarzan, You Jane. Hier is meJane van gemaakt.

Hoe helpt meJane film- en seriefanaten geld te besparen op hun geliefkoosde hobby?

  • Films: Op meJane kunnen klanten een filmpakket huren met vijf films voor slechts € 12,50 per maand. Dit is een stuk voordeliger dan het huren van losse films. Ieder maand wordt het krediet automatisch aangevuld tot vijf films.
  • Series: Op dit moment wordt op meJane.com geen onderscheid gemaakt tussen films en series. Binnenkort zal er voor series een aparte categorie toegevoegd worden aan de website. Hierdoor kunnen onze klanten gericht zoeken binnen de categorie series. In de planning staat het realiseren van de mogelijkheid om naast losse afleveringen ook een heel seizoen te kunnen huren.

Kan je ons wat meer vertellen over de Moviepoints van meJane?

Moviepoints van meJaneMoviepoints is de meest voordelige betaalmethode op meJane.com. Iedere Moviepoint is € 0,50 waard, een film van € 4,99 kost bijvoorbeeld 10 Moviepoints.

Moviepoints worden verkocht in pakketten van 33, 56 of 114. Echter betaalt de klant voor slechts 30, 50 of 100 Moviepoints. Ook kunnen klanten gratis Moviepoints verdienen door een inhoudelijke review te schrijven van minimaal 5 zinnen en 50 woorden.

Wat maakt dat meJane een betere keuze is dan bijvoorbeeld Netflix of Telenet Prime?

Aanbieders als Netflix en Telenet Prime werken met een SVOD-model (lees unlimited). Gebruikers kunnen voor een vast bedrag per maand onbeperkt films en series kijken.

meJane.com werkt anders, namelijk met een TVOD-model (lees betalen per film of aflevering). Het voordeel van een TVOD-model ten opzichte van een SVOD-model is dat de gebruiker pas betaalt bij het huren van een film of serie.

Klanten van meJane.com kunnen films en series ook kopen (downloaden). Hiermee kan een film of serie offline beschikbaar gemaakt worden. Zo zijn onze klanten niet gebonden aan een (snelle) internetverbinding en kan een film of serie overal en altijd bekeken worden.

Klanten van meJane.com hebben toegang tot een uitgebreid aanbod van films en series. Dit aanbod is een stuk uitgebreider dan het aanbod van Netflix of Telenet Prime. Daarbij zijn nieuwere films en series eerder beschikbaar op meJane.com.

meJane.com

Welke films zijn momenteel helemaal hot?

Klanten van meJane.com hebben direct toegang tot meerdere filmlijsten als bijvoorbeeld “Nieuwe Topfilms” en de “Top 100 Populairste Films”. De top 100 is gebaseerd op het huur en koopgedrag van onze klanten. Echte kaskrakers zijn nu films als Lucy, The Expendables 3 en Edge of Tomorrow.

Worden Vlaamse producties ook beschikbaar gesteld bij meJane?

Op meJane.com zijn ook diverse Vlaamse producties beschikbaar, bijvoorbeeld die van Studio 100. Hierin zijn films en series te vinden van bijvoorbeeld K3, Samson en Gert en Kabouter Plop. Wij proberen altijd alle films en series beschikbaar te maken in Nederland en België. Niet alles is beschikbaar, afhankelijk van de rechten die filmstudio’s geven per land/regio.

Wat is jouw persoonlijke film top 3 aller tijden?

Ik laat me graag onderdompelen in een wereld van actie en avontuur. Bij mij staat de met vijf Oscars bekroonde film Gladiator op nummer één. Daarop volgt de film Deer Hunter en als derde de film Apocalypse Now.

Welke andere websites, shops zijn jullie verzot op?

Movie Max Online, Coolblue en Stereo Mood.

Wat mogen we komende tijd nog zoal verwachten van meJane?

  • Nieuw design: meJane.com zal in de nabije toekomst in een nieuw jasje gestoken worden. Hierin speelt responsive webdesign een belangrijke rol. Responsive webdesign zorgt ervoor dat de website een stuk dynamischer wordt doordat de lay-out zich aanpast aan het apparaat. Het informatie- en filmaanbod kan hierdoor op ieder apparaat optimaal weergeven worden.
  • Nieuwe functionaliteit: Gebruiksgemak, maar ook het bieden van gepersonaliseerde en relevante content staat nu en in de toekomst centraal op meJane.com. Hiervoor worden bijvoorbeeld uitgebreidere zoek- en filtermogelijkheden beschikbaar gemaakt. Ook staat het bieden van hoge kwaliteit centraal, bijvoorbeeld de beschikbaarheid van HD video’s.

Hartelijk bedankt Wilbert en Joost van meJane om dit interview met ons te doen!

Reageer

 

 

Exclusieve Kortingscodes en Promoties

Ontvang exclusieve kortingen en promoties van de beste online shops van België.