Interview met Petit Chic

Interviews

1 Reactie

petit-chic-logoDe naam Petit Chic doet vermoeden dat deze online kinderkledingwinkel haar roots in Wallonië liggen, maar niets is minder waar. Angélique en haar man José Carlos runnen deze webshop vanuit Nederland, en uiteraard levert men ook in België gezien ze met hun collectie kinderkleding van geselecteerde mediterrane merken ook hier al veel klanten hebben blij gemaakt. Naast exclusieve kleding voor zowel baby’s als kleine en grotere meisjes en jongens biedt Petit Chic ook een aardige schoenencollectie aan, en tref je er ook tal van unieke accessoires om jouw kleine rakker zijn of haar look helemaal tot in de puntjes af te werken.

Om meer te weten te komen over Angélique haar webshop en haar passie voor mediterrane kinderkleding hebben we haar voor een interview uitgenodigd.

Angélique van Petit Chic en haar gezin

Hoe zijn jullie op het idee gekomen om met Petit Chic te starten?

We hebben al altijd graag onze kleding uit zuidelijke landen gekocht, en ook voor onze kinderen zijn we dit beginnen doen. Bij de geboorte van Olívia Geneviève zijn we beginnen rondkijken op internet naar kleding die ons zowel qua stijl als kwaliteit aansprak. Omdat het best lastig is om met je kindje mee een boetiekje binnen te stappen zijn we meer en meer online beginnen zoeken. Als je dan ook nog eens liefst kleding in de mediterrane stijl shopt, dan wordt het al snel nog een stuk moeilijker om in lokale winkels je gading te vinden. Vandaar dan ook dat we in de zomer van 2010 met Petit Chic van start zijn gegaan.

Hoe komen jullie op nieuwe merken en collecties voor jullie webshop?

We volgen veel sociale media waar we trends en leuke merken spotten. Voordat we besluiten om een merk aan onze klanten te presenteren, zorgen we ervoor dat deze aan een aantal criteria voldoet, waaronder een onderscheidend en aansprekend design (we kopen echt wat we zelf prachtig vinden) en een hoge – veelal handgemaakte – kwaliteit. Verantwoorde kindermode vinden we ook erg belangrijk.

We vinden het een plus als we tijdens het seizoen nog items kunnen bijkopen, we ontvangen veel productaanvragen van onze klanten, iets waarmee we ons proberen te onderscheiden en wat past bij onze service zoals in een klein boetiekje-concept past.

Herst- en wintercollectie bij Petit Chic

Hoe zorgen jullie ervoor dat ook Belgen makkelijk kunnen shoppen bij Petit Chic?

Juist Belgen zijn een belangrijke doelgroep voor ons, omdat wij vinden dat zij hun kinderen erg stijlvol kleden en er veel aandacht aan besteden. Leveringen in België zijn, net als in Nederland, gratis vanaf € 50. En onder de € 50 bedragen leveringskosten slechts € 3,95, wat erg voordelig is dus.

Met welke soort kortingscodes, promoties verwennen jullie klanten graag?

Wie zich inschrijft op de nieuwsbrief, of via sites zoals snip snip bij ons aanklopt, wordt eens in de zoveel tijd een beetje extra verwend door een mooie aanbieding. Dit kan een percentage op de nieuwe collectie zijn, een aanbieding voor een productgroep, of een stapelkorting.

We ontvangen zeer weinig retour, maar wanneer we een bestelling retour ontvangen krijg je van ons een retour kortingscode ter waarde van € 5 voor een volgende bestelling.

Wat mogen we verwachten voor de lente-, zomercollectie 2015?

De nieuwe lente-zomer collectie vinden wij spectaculair mooi, we hebben daarom ook echt uitgebreid ingekocht. Er zal van alles wat tussen zitten: zacht gebreid katoen voor baby’s, met gebreide mutsjes en wikkeldoeken, lieve roze en witte jurkjes voor de kleine meisjes. Broderie, strikjes en organza, klassiek-sportief met de nodige allure voor de kleine heren. Elegant voor jonge meiden, en niet alleen jurkjes, maar bijvoorbeeld ook pantalons met een goede snit met Chanel-look-alike jasje. En smart-casual voor de grote jongens.

Bovendien zullen we twee nieuwe merken introduceren. Een tipje van de sluier; een merk dat prettig is voor je portemonnee en toch die unieke look heeft, met veel, heel erg veel baby accessoires, en een merk dat je kan omschrijven als ‘daily couture’ echte ‘wanna-haves’!

Wat zijn de belangrijkste trends voor de communiekleding van volgend jaar?

Wat wij hebben opgemerkt is dat veel mensen graag wel een spectaculair mooie outfit zoeken, maar iets anders dan de standaard communiekledij. En dan ben je dus juist bij ons aan het goede adres. Zeker omdat we naast onze online collectie ook graag voor onze klanten op zoek gaan naar hun droomjurk of -kostuum.

Welke tips kan je ouders geven voor het online shoppen van kinderkleding?

Ben je niet zeker van de maat, of wil je graag advies, neem dan contact op, dan voorkom je teleurstelling!

Welke drie artikelen uit de zomer-, herfstcollectie behoren tot jouw absolute favorieten?

Oei, dat is echt een vervelende vraag. Dat verschilt namelijk zo per leeftijdscategorie, en doordat ik alles met veel liefde doe vind ik het één grote snoepjeswinkel. Dus kiezen is wel erg lastig… Wat er voor mij wel echt uitspringt zijn de Spaanse gebreide babypakjes, die staan té lief en bovendien zijn ze ‘groen’, en met name dat is voor het tere babyhuidje wel heel fijn.

Escudama lakleren tassenDan de lakleren tassen van Escudama, blikvangers van uitmuntende kwaliteit. We maken er ook hier veel gebruik van, want we hebben immers al drie kindjes. Verder vind ik dat alle kinderen naast de ‘doordeweeks’ kleding ook een paar sets mogen hebben waarin ze zich echt een prinses of Casanova mogen voelen. Zoals onze oudste gisteren zei: “Dit is het allermooiste rokje wat ik ooit gehad heb”. Dan smelt je hart!

Bij welke andere online shops winkelen jullie graag?

Bij winkels met een gezicht, een gevoel. Coolblue bijvoorbeeld, die alles op alles zetten om jou de beste service te geven. Kijk maar eens met hoeveel humor dat gepaard gaat op hun Facebook, dat kunnen wij erg waarderen. Of webshops die zich echt weten te onderscheiden zoals Damage.

Wat moeten we verder nog absoluut weten over Petit Chic?

Dat alles als je het bij je (klein)kindje aan hebt gedaan nog veel mooier is dan wij het je vanaf het scherm kunnen tonen. We krijgen veel foto’s van blije mama’s en hun kindjes opgestuurd. Dat zijn onze geluksmomentjes.

Bedankt Angélique om dit interview met ons te doen!

1 Reactie aan “Interview met Petit Chic”

  • Agaath Hordijk-den Hertog 6 november 201420:53

    Wat een geweldig interview! De warmte en liefde voor het vak druipt er vanaF! Maar dat is al duidelijk als je hun nieuwsbrief telkens leest. Ga zo door, Angelique!

    Reageer

Reageer

 

 

Exclusieve Kortingscodes en Promoties

Ontvang exclusieve kortingen en promoties van de beste online shops van België.