Interview met SmartVibes

Interviews

0 Reacties

Koffietje op speeddate bij SmartVibes

Beter dan ooit tevoren komen we via sociale media makkelijk met anderen in contact. Sinds jaar en dag blijkt het internet ook een perfecte manier te zijn om nieuwe mensen te leren kennen om op date te gaan. Door ons steeds drukker geworden leven blijft het echter moeilijk om tijd vrij te maken om de wijde wereld of het wereldwijde web te verkennen en in contact te komen met nieuwe mannen en vrouwen, en zo misschien de ware tegen het lijf te lopen. Speeddaten klinkt je wellicht niet onbekend in de oren, en misschien breekt het angstzweet zelfs al spontaan bij je op. Georganiseerde evenementen met korte gesprekken tussen gelijkgestemde singles bij een glaasje, dat is het concept waar SmartVibes op gebaseerd is en al verschillende jaren succes mee oogst. We regelden met SmartVibes onze eigen speed date om wijzer te worden over speeddating.

Hoe zijn jullie op het idee gekomen om met SmartVibes te starten?

In 2009 leek speeddating wel een leuke activiteit. Een koppel uit het Franstalige landsgedeelte besloot toen om haar speeddating activiteiten (voornamelijk gericht op de Franstalige markt) niet meer verder te zetten. Het moment voor ons om aan hen een overnamebod uit te brengen. Het is begonnen als een activiteit in bijberoep en inmiddels uitgegroeid tot een degelijke organisatie met heel wat evenementen in heel Vlaanderen.

Wat maakt dat speed dating interessanter is dan online dating?

We gaan niet claimen dat het beter of minder is dan online dating. Het is anders. Online dating of speed dating is geen of-of verhaal maar kan perfect complementair zijn. Als single leer je best zoveel als mogelijk nieuwe mensen kennen. Via welke kanalen dit allemaal gebeurt, doet er niet echt toe. Speed dating laat toe om op korte tijd in een gecontroleerde en veilige omgeving heel wat singles in het echt te ontmoeten. Deze werkwijze leidt ongetwijfeld tot aangename en sociale avonden.


Boeketje bloemen voor date

Wat is “Partner à la carte” precies, en waarin verschilt het van de speeddates?

Bij Partner à la carte wordt een blind date voor jou geselecteerd en geregeld. Het is een verrassingsdate op maat van je persoonlijke eigenschappen en wensen, afgetoetst aan die van een andere persoon. Op basis van een degelijke vragenlijst wordt zoveel als mogelijk rekening gehouden met interesses, toekomstperspectieven, en vele andere zaken. Bij een verrassingsdate ontmoet je niet 7 maar 1 door experts geselecteerde persoon. Je maakt er een echte date mee, langer dan 7 minuten in een leuke bar.


Wat is SmartParty?


SmartDrink event van SmartVibesNaast speeddates en verrassingsdates organiseren we sporadisch ook een SmartDrink of een Smartparty. Dit zijn eerder party-concepts exclusief voor singles. Je ontmoet op een SmartDrink enkele tientallen singles tijdens een leuke afterwork drink. Op een SmartParty feest je echter met doorgaans 500+ singles die open staan om leuke mensen te ontmoeten. Een welkomstdrankje, een goede DJ, toplocatie en een leuke gespreksopener worden hier steeds voorzien.


Welke tips heb je voor onze eerste speeddate?


Behalve jezelf voorzien van een verzorgd voorkomen raden we aan om jezelf zo weinig als mogelijk voor te bereiden op een speeddate. Hoe minder je voorbereidt en dus hoe spontaner je bent, hoe beter je overkomt. Zie het vooral als een leuk avondje uit, ontspan je en laat het op je afkomen.


Waarom is 7 het magische nummer in het aantal mannen, vrouwen en minuten dat men date?


7 is gewoon eigen aan ons concept. 7 mannen ontmoeten 7 vrouwen elk 7 minuten lang. In het buitenland tref je organisaties aan waar je 20 singles telkens 3 minuten lang ontmoet of 5 singles gedurende 10 minuten… Het is gewoon een keuze die we hebben gemaakt.


Picknick date

Zijn er ook evenementen voor holebi’s?

Hoewel we dit hebben geprobeerd bleek dit geen succes. Hier en daar zijn er wel holebi organisaties die sporadisch een speeddate organiseren.


Wat kost een avondje speeddaten ons, en kunnen we mogelijks een kortingetje versieren ook?

Een speeddate kost 39 euro. Hierin zitten 2 drankjes, minimum 7 ontmoetingen en een begeleide avond inbegrepen. Korting kan je op verschillende manieren versieren: wanneer je vrienden aanbrengt krijg je een korting van 15% op hun bestelbedrag. Of schrijf je in voor meerdere evenementen tegelijk dan heb je recht op 15% korting vanaf het tweede evenement waarvoor je inschrijft. Wekelijks op vrijdag verloten we ook een gratis speeddate aan iemand die een opvallende reactie plaatst op onze Facebookpagina.


Wat heeft SmartVibes nog in petto voor de toekomst?


(lacht) Veel. 🙂

Wat moeten we zeker nog weten over SmartVibes?

We horen onze deelnemers regelmatig zeggen dat ze lang hebben getwijfeld om hieraan deel te nemen. Eenmaal ter plaatse of in de pauze laten ze ons weten dat ze eigenlijk helemaal niet hadden moeten twijfelen en dat het er veel aangenamer en spontaner aan toe gaat dan eerst gedacht. Dat de twijfel voor niets nodig was. Met een tevredenheidsscore van 95% is de kans heel hoog dat je tevreden naar huis gaat. Aan de twijfelaars geven we dus graag mee: veel heb je niet te verliezen.

Bedankt voor deze speeddate, SmartVibes! 😉

Reageer

 

 

Exclusieve Kortingscodes en Promoties

Ontvang exclusieve kortingen en promoties van de beste online shops van België.