Interview met Tuinexpress

Interviews

0 Reacties

Tuinexpress logoGroene vingers? Wanneer je door Tuinexpress surft zullen deze nog meer beginnen kriebelen om aan de slag te gaan in de tuin. Dit online tuincentrum biedt zowat alles aan waarmee je jouw tuin of balkon kan aankleden; van barbecues tot vogelhuisjes, drukspuiten, meststoffen en een ruime keus aan andere artikelen. En doordat het bedrijf verder online actief is met Vijverexpress en Huisdierexpress vind je ook in deze webshop voor de tuin de nodige vijverartikelen en dierenbenodigdheden. Het woordje “express” zit met een goede reden in de naam van deze shop; vanuit haar magazijn in Zuid-Nederland zorgt men ervoor dat je snel jouw tuinartikelen in huis hebt, zodat je er zo snel mogelijk plezier kunt aan hebben!

Jouri van Tuinexpress legde onlangs zijn eigen tuinvijver aan, en werkt samen met het Tuinexpress team hard aan het runnen en uitbreiden van Tuinexpress. Wij gingen bij hem eens luisteren naar het verhaal achter Tuinexpress, en waren nieuwsgierig naar de huidige toppers in hun assortiment.

Wat heeft jou ertoe aangezet om Tuinexpress op te richten?

Tuinexpress is een familiebedrijf en is eigenlijk niets minder dan een logisch gevolg van een combinatie van jarenlange ervaring in de tuinbranche en een IT achtergrond. Tuinexpress.nl ging op 30 april 2010 online en was aanvankelijk bedoeld als experiment van een overkoepelend familiebedrijf, namelijk een groothandel in vijvermaterialen. Binnen een jaar was het bedrijf zo gegroeid, dat het zelfstandig verder kon. Al snel werd Tuinexpress.be opgericht om naast de Nederlandse markt ook de Belgische markt te kunnen voorzien van tuinartikelen. Inmiddels kent Tuinexpress een aantal dochterondernemingen, waaronder Vijverexpress.be en Huisdierexpress.be.

Tuinexpress.be

Wat maakt dat jullie als Nederlands bedrijf ook Belgische tuiniers goed van dienst kunnen zijn?

Wij beschikken over een groot eigen magazijn dat gevestigd is in het zuiden van Nederland. Op deze manier zitten we vrij centraal gelegen in de Benelux. In het eigen magazijn houden wij onze eigen voorraad waar 80% van de artikelen van de website op voorraad liggen. Daardoor zijn wij vaak in staat om snel te leveren, en dus ook snel te leveren in België. Buiten dat bedienen we met Vijverexpress.be en Huisdierexpress.be een specifiekere markt waar op dit moment ook veel vraag is vanuit België, en relatief weinig aanbod.

Welke producten zijn momenteel helemaal hot bij jullie?

Gezond en bewust bezig zijn met ons voedsel is een trend die wij erg duidelijk merken in de bestellingen. Denk hierbij vooral aan het opkomende moestuin tuinieren. Eigen groenten en fruit verbouwen in eigen tuin is een hot item en de benodigde producten hiervoor zien wij dan ook steeds meer ons magazijn verlaten. Wij verwachten dat dit alleen maar toe zal nemen omdat het hier een duurzame trend betreft. Bovendien kan men zelfs op een balkon moestuin tuinieren of verticaal tuinieren. Ideaal voor mensen die in de stad wonen.

Welke tuinartikelen zien we nog te vaak over het hoofd?

Afdekken van tuinmeubelen Het zijn de onderhoudsproducten die te vaak over het hoofd worden gezien. Mensen kopen bijvoorbeeld een houten tuinmeubelset en komen er pas later in het jaar achter, als het weer minder wordt, dat het hout begint te verweren. Onderhoudsproducten, zoals houtbehandelingsproducten, zijn erg belangrijk om producten mooi en schoon te houden. Ook afdekhoezen voor bijvoorbeeld parasols en barbecues worden helaas nog te vaak vergeten.

Hoe kunnen we een klein stadstuintje of -terras verder verfraaien?

Indien de ruimte schaars is, zoals bij een stadstuintje, is het aan te raden om gebruik te maken van subtiele objecten. Bistrosets, loungesets en ander stijlvol meubilair doen het erg goed op de wat kleinere tuinterrassen of in de kleine stadstuinen.

Wat heb jij laatst zoal gedaan in jouw tuin?

Ikzelf heb onlangs een vijver aangelegd in mijn tuin. Ik woon dichtbij de stad waar de tuinen helaas niet overdreven groot zijn. In deze vijver heb ik Koikarpers zitten, en daarboven heb ik een brede RVS waterval geïnstalleerd. In een ander hoekje van de tuin heb ik al een tijdje een moestuintje. Ik heb twee kleine kinderen die het erg leuk vinden om met de moestuin bezig te zijn.

RVS waterval van Tuinexpress

Wat zit er nog in de pijpleiding bij Tuinexpress?

Op dit moment bedienen we voornamelijk de consumentenmarkt, maar we zijn momenteel aan het werk om ook de hoveniersbranche te kunnen bedienen. Hierbij moet men denken aan een hoveniersplatform waarbij hoveniers met een eigen zakelijk account een bestelling kunnen plaatsen met een aantrekkelijke korting. Daar wordt momenteel intern erg hard aan gewerkt en we hopen daarmee zo snel mogelijk online te gaan.

Welke andere websites en shops vinden jullie leuk?

Als we een blik werpen op Belgische start-up webshops dan vinden we: Close-up.be een erg leuke webwinkel. Mensen houden van visuals en de website van Close-up.be is erg visueel ingesteld. Veel afbeeldingen en weinig tekst. Daar houden wij ook erg van.

Wat moeten we zeker nog weten over Tuinexpress?

Tuinexpress.be heeft service hoog in het vaandel staan. Door jarenlange ervaring in de tuinbranche onderscheidt Tuinexpress zich voornamelijk op expertise. De expertise uit zich middels een professionele helpdesk die altijd helpende antwoorden heeft op de vragen op het gebied van tuin- en vijverartikelen.

Bedankt Jouri voor dit leuke interview!

Reageer

 

 

Exclusieve Kortingscodes en Promoties

Ontvang exclusieve kortingen en promoties van de beste online shops van België.