Interview met VillaVino

Interviews

0 Reacties

Genieten van wijn van VillaVino

De zomer zit erop, dus zijn de wijnboeren druk in de weer om nieuwe wijnen op vaten te doen. Tegelijkertijd is dit ook dé periode om het wijnrek na een dorstige zomer te vullen nu alle roséwijntjes en fruitige witte wijnen ervandoor zijn. Het vallen van het blad, kaasplankjes en gezellige aperitiefjes dit najaar vragen om een goed wijntje om ’s avonds mee door te zakken. VillaVino, de nieuwe wereld van wijn, huist allerlei wijnen gaande van rode wijn tot schuimwijn en porto, met hooggewaardeerde toppers vanuit alle uithoeken van de wereld.

Pieter Blijenberg van VillaVino neemt ons mee doorheen zijn webshop om ons enkele aanraders te presenteren die een plaats in onze wijnvoorraad meer dan waardig zijn. En voor wie het niet ziet zitten om door alle aanraders te gaan vertelt Pieter ons meer over de Wijnclub die ervoor zorgt dat je elk kwartaal een nieuwe reeks wijntjes geleverd krijgt.

Wat is jouw rol in het VillaVino team?

Ik ben oprichter van VillaVino en hou mij hoofdzakelijk bezig met commerciële trajecten en inkoop.

Wijnranken onder de zon

Waarom moeten we onze wijnen online kopen bij VillaVino en niet in een grootwarenhuis?

Bij VillaVino vind je een groot en breed assortiment met daarbij uitgebreide wijnbeschrijvingen en omschrijvingen van wijnhuizen. Je kan jouw wijn bij ons kopen wanneer het je uitkomt, en je hoeft jouw aangekochte wijn niet rond te sjouwen. Bovendien vind je bij ons bijzondere wijnen die niet overal beschikbaar zijn.

Wat zijn de nieuwste trends binnen de wijnwereld?

Voor dit en komend jaar blijven de mousserende wijnen (van Prosecco, Cava naar Champagne) erg populair. Wijnen met een heel hoog alcoholpercentage (en dan hebben we het over 14% of meer) nemen in populariteit af. De wijnen uit de nieuwe wereld blijven nog steeds populair met nog een lichte groei, ook al vlakt deze wat af.

Welke wijnen zullen dit najaar helemaal hot zijn?

  • Castello Banfi Fumaio Chardonnay / Sauvignon Blanc
  • AIX Rosé
  • Nicolas Feuillatte Brut Réserve en de speciale uitgave, de Nicolas Feuillatte Brut Cuvée Spéciale Millésimée
  • Gouguenheim Estaciones del Valle Malbec
  • Bodegas Muga Reserva Rioja D.O.Ca.

Hoe kunnen we op VillaVino.be van extra kortingen profiteren?

In onze nieuwsbrieven en via snip snip communiceren we regelmatig een kortingscode en iedere twee weken passen we onze aanbiedingen aan. En wanneer je lid bent van de VillaVino Wijnclub ontvang je altijd 5% extra korting op je bestellingen.

Wijnclub wijnproeverij met VillaVino

Hoe gaat de wijnclub precies in zijn werk?

Aan het einde van ieder kwartaal ontvang je van ons 12 heerlijke wijnen die perfect passen bij dat specifieke jaargetijde. Onze kenners hebben deze wijnen geproefd en speciaal voor de wijnclub leden geselecteerd. Wel zo gemakkelijk, nooit meer een leeg wijnrek en je komt in contact met wijnen waar je misschien zelf in eerste instantie niet aan had gedacht. De driemaandelijkse verrassing bezorgen we gratis op het desgewenste adres. Daarnaast ontvangen leden van de VillaVino Wijnclub altijd 5% extra korting op de reguliere bestellingen.

Kun je ons wat meer vertellen over jullie proefgarantie?

VillaVino logoWijn is een natuurproduct, waar natuurlijk iets mis mee kan gaan. Dus wanneer een wijn niet goed is, maar ook wanneer hij niet voldoet aan je verwachting, dan mag je de rest van de doos terugsturen. Wij nemen dan contact met je op om te kijken of we een alternatief naar je sturen of dat we het aankoopbedrag terugstorten.

Welke wijnen worden nog te vaak over het hoofd gezien?

Witte wijnen uit Duitsland en Oostenrijk worden echt nog te veel over het hoofd gezien. Er komen pareltjes uit deze landen zoals de Domäne Wachau Dürnstein Grüner Veltliner Steinfeder. Mousserende rode wijnen uit Australië zijn echt niet alleen om bij een dessert te schenken, dus ook deze wordt nog te vaak over het hoofd gezien? Ten slotte zijn er ook de rode wijnen uit de Spaanse streek Bierzo.

Welke tips heb je voor wie graag meer wil leren over wijnen?

Op het internet is natuurlijk veel informatie beschikbaar over wijn en wijnregio’s. Wij plaatsen iedere maand een blog over wijnregio’s, wijnsoorten maar ook over proeven en dergelijke. Wanneer je echt iets wat wilt leren over wijn, dan is dat toch door zelf veel verschillende wijnen te proeven en je eigen smaak te leren kennen. Jij bepaalt wat je lekker vindt en dat kan niemand voor je doen.

Proefpakket met diverse wijnen van VillaVino

Wat zijn jouw persoonlijke favoriete wijntjes?

De Saint Marc Reserve Chardonnay is één van mijn favoriete borrelwijnen. Deze zomer heb ik genoten van de Bodegas Monte Blanco Verdejo Rueda DO een heerlijke Spanjaard. Haras de Pirque Carmenere Reserva uit Chili is erg mooi en de Borsao Berola; een prachtige expressieve dinerwijn. Last but not least is er de Barone Ricasoli Rocca Guicciarda Chianti Classico Riserva DOCG, een wijn die zowel elegant en krachtig is.

Schol Pieter, bedankt voor dit fijne interview!

Reageer

 

 

Exclusieve Kortingscodes en Promoties

Ontvang exclusieve kortingen en promoties van de beste online shops van België.