Interview met Vivara

Interviews

0 Reacties

Vivara.be

Achter de levendige naam Vivara gaat een webshop schuil boordevol tuinvogelproducten, planten en andere toffe tuinartikelen. Je vindt er alles om je tuin te verfraaien en te zorgen voor een gezonde tuin waar de vogels graag in vertoeven. Het mag dan wel zomer zijn, ook nu zijn er verschillende zaken die je kan doen om de vogels het leven makkelijk te maken en ervoor te zorgen dat ze fit en gezond de volgende winter in kunnen. Daarnaast zijn er ook tal van andere manieren waarop we onze tuin, terras of balkon verder kunnen opfleuren deze zomer. Wij gingen ten rade bij Folker, een medewerker van Vivara, om nog wat tips op te doen om onze tuin vogelvriendelijker en fleurrijker te maken!

Wat is jouw taak binnen het Vivara-team?

Ik ben één van de drie marketeers binnen het Belgische, Nederlandse marketingteam. Ik richt me voornamelijk op de website van Vivara België.

Wat kunnen we in de zomer doen om de vogeltjes te vertroetelen?

In de zomer maken de vogels zich alvast klaar om te overwinteren. Ze gaan in de rui en ruilen hun zomerveren in voor een warmer verenkleed. Dit kost ze veel energie, en daardoor hebben ze veel behoefte aan eiwitten. Om ze dus echt een plezier te doen, bied je in de zomer best levend voer aan zoals meelwormen. Of kies voor voer waar meelwormen in verwerkt zit.

Daarnaast is het belangrijk om iets van water in je tuin te hebben. Idealiter een vijvertje, maar een waterschaal is ook al voldoende. Je zult zien dat er dan echt meer vogels in je tuin komen.

https://www.youtube.com/watch?v=HuFaGHHY6u8

Welke artikelen zijn momenteel helemaal hot bij Vivara?

Heel populair zijn de verschillende soorten vogelpindakaas. Deze pindakaas is verzonnen en ontwikkeld door Vivara en speciaal voor vogels gemaakt. Ze bevatten in tegenstelling tot gewone pindakaas alleen maar gezonde ingrediënten. Je kan de potten aanbieden in speciale pindakaashouders zodat de vogels er makkelijk bij kunnen.

Waarom moeten we bij Vivara shoppen, en niet bij een andere tuinzaak?

De producten van Vivara zijn uitvoerig getest en zijn van zeer hoge kwaliteit. Het is dan ook niet voor niks dat onze producten worden aanbevolen door Natuurpunt en de Vogelbescherming Nederland. Wanneer je bij Vivara koopt weet je zeker dat je de hoogste kwaliteit bestelt. En dat zal je zeker merken aan het aantal vogels dat jouw tuin komt bezoeken. Want hoe beter de kwaliteit, hoe meer de vogels het waarderen.

Daarnaast gaat er van elke aankoop bij Vivara een klein bedrag naar natuurbeschermingsorganisaties.

Welke tips heb je om deze zomer onze stadstuin of terras verder op te leuken?

Vlinderstruik met vlinderMet een paar kleine aanpassingen kan je er al voor zorgen dat de vogels je stadstuin of balkon komen bezoeken. Zet bijvoorbeeld een paar vlinderstruiken op je balkon. Dit fleurt de boel direct op en trekt ook nog eens insecten aan. Deze zullen dan weer de vogels naar jouw balkon lokken.

Verder zijn er tal van voederhuisjes en nestkasten die het goed doen in een kleine tuin of op het balkon. Het ziet er niet alleen leuk uit, je helpt ook de vogels die het in de stad nog net iets moeilijker hebben door het gebrek aan natuurlijk groen.

Wat mogen we komende tijd nog zoal verwachten van Vivara?

We zijn constant bezig met het ontwikkelen van onze producten dus op dat gebied komt er zeker nog een en ander voorbij. Ook als bedrijf zijn we druk bezig met nieuwe ontwikkelingen. Bijvoorbeeld online, want over niet al te langen tijd zal de Belgische website een complete make-over krijgen.

Wat is jouw favoriete vogelsoort en jouw favoriete artikel uit jullie webshop?

Mijn favoriete tuinvogel is de merel. Ik heb zelf merels in de tuin die druk bezig zijn met het opvoeden van hun jong. Ik kan uren kijken naar pa en ma merel die samen met hun jong door de tuin scharrelen op zoek naar eten.

Hi Energy Puur vogelvoeder van VivaraMijn favoriete artikel is het Hi Energy Puur voer van Vivara. Sinds ik dit voer aanbied in de tuin heb ik echt veel meer vogels op bezoek. Mussen, groenlingen, vinken, roodborstjes en natuurlijk de merels – alle soorten zijn dol op dit voer. En een groot voordeel is dat de gemorste zaden niet kunnen ontkiemen omdat de zaden gebroken zijn.

Welke andere websites, webshops vinden jullie zoal leuk?

Als voorstander van natuurbescherming houden wij graag de website van Natuurpunt in de gaten. Deze staat vol interessante informatie en laat zien hoe belangrijk het is om je in te zetten voor natuurbehoud.

Verder kijken we ook regelmatig op de website van de Vogelbescherming. Hun kennis en database over vogels is ongeëvenaard en zeer interessant!

Reageer

 

 

Exclusieve Kortingscodes en Promoties

Ontvang exclusieve kortingen en promoties van de beste online shops van België.