Kredietkaart of bankkaart: Welke voor het online shoppen?

Nieuws, Winkeltips

0 Reacties

Online shoppen en betalen met een kredietkaart

Je hebt zojuist op een webshop een paar prachtige schoenen gezien en die wil je natuurlijk zo snel mogelijk bestellen om ze direct te kunnen aantrekken. Je zult de schoenen natuurlijk eerst moeten betalen. De webshop geeft je de keuze tussen een resem betaalmiddelen waaronder Bancontact/Mister Cash en Visa, MasterCard of andere kredietkaarten. Maak je gebruik van je kredietkaart, of geef je de voorkeur aan je bankkaart?

Kredietkaart universeel

Het voordeel van de kredietkaart is dat het een algemeen aanvaard betaalmiddel is. In vrijwel elk land kun je er mee betalen als je gaat shoppen, of dat nu online of offline is. Met een gewone bankkaart is dit veel lastiger. Daarnaast kun je met de kredietkaart betalen bij zowat alle webshops. De kredietkaart is een universeel toepasbare kaart, bij de bankkaart ligt dit anders. Het betalen bij veel online winkels kan vaak nog niet met een bankkaart, zeker niet indien de webwinkel gelegen is buiten Europa.

Een ander pluspunt van de kredietkaart is dat je pas achteraf betaalt. De betaling door middel van de kredietkaart wordt niet gelijk met het saldo van jouw zichtrekening verrekend. Pas later in de maand ontvang je een overzicht van alle betalingen, terwijl je met een bankkaart direct betaalt. Na de betaling wordt het bedrag immers onmiddellijk afgeschreven van jouw zichtrekening. Dit verklaart ook meteen waarom een kredietkaart maandelijks een kleine kost met zich meebrengt. Tussen het moment dat je jouw bestelling plaatst en dat je jouw maandelijkse verrekening ontvangt van je kredietkaartmaatschappij heb je in feite het bedrag van je aankoop tijdelijk geleend.

Kredietkaarten en bankkaarten als online betaalmiddelen

Veiligheid boven alles

Een groot voordeel van de kredietkaart zijn de grote veiligheidsgaranties die de kredietkaartverstrekker je geeft. Zo ben je er bij een betaling met een kredietkaart van verzekerd dat je geplaatste bestelling ook daadwerkelijk geleverd wordt. Indien de verkoper niet tot levering overgaat, kun je de bestelling nog altijd herroepen. Mocht de bestelling beschadigd aankomen, dan kun je in veel gevallen het aankoopbedrag terugvorderen. Online betalen met de bankkaart is echter zo mogelijk nog veiliger. Veiligheidsmaatregelen zijn bijvoorbeeld de pincode en de beveiligingsmodule van de card reader.

Gelijke strijd

Plaats je een bestelling binnen de grenzen van Europa, dan maakt het niet veel uit of je gebruik maakt van de bankkaart of van de kredietkaart. Beide opties zijn erg veilig en verschillen slechts in details. Indien je buiten Europa gaat shoppen, dan haakt de bankkaart af en is de kredietkaart het betere betaalmiddel daar het haast overal een ondersteund betaalmiddel is en extra garanties biedt.

Reageer

 

 

Exclusieve Kortingscodes en Promoties

Ontvang exclusieve kortingen en promoties van de beste online shops van België.