Maak je lichaam winterklaar

Verzorging, Winkeltips

0 Reacties

Gelukkig en gezond de winter door

De winterperiode komt er stilletjes weer aan, dus de temperaturen kunnen nog flink wat dalen. Zoals elk jaar is dit weer een aanslag op onze huid. Sommige mensen hebben er heel veel last van en krijgen door de koude wind bijvoorbeeld een droge huid met rode plekjes. Anderen ondervinden dan weer problemen zoals droog haar en lusteloosheid. Maar met de winter staat ook de griep weer op de loer. Gelukkig kan dat ook anders! Deze keer willen we flink fit de winter doorstaan, tijd dus voor enkele nuttige tips!

In beweging blijven

Joggen tijdens de herfst, winterHet sluipt er meestal zo bij in; na een lange dag nog gaan sporten. Helemaal omdat het snel donker is en omdat de temperaturen een stuk lager zijn dan in de zomer. Wat je moet doen om toch in beweging te blijven en zo je dagelijkse dosis ‘bewegingsvitaminen’ te krijgen? Gewoon gaan! Het klinkt makkelijker dan het is, maar het helpt echt om bijvoorbeeld meteen vanuit een lange dag op werk door te gaan naar de fitness of om ’s ochtends al je sportkleding klaar te leggen.

Je zal zien dat je je uiteindelijk een stuk energieker voelt wanneer je een aantal keren per week sport, zelfs in de winter. Daarnaast is het ook goed tegen stress, en dat heeft uiteindelijk ook weer uitwerking op je lichaam en algemene gemoedstoestand.

Jezelf soigneren

Er zijn nog talloze andere manieren om je lichaam winterklaar te maken. Veel mensen hebben in dit koude seizoen te maken met een droge huid, vooral handen en voeten zijn bekende plekken wat betreft een droge huid. Kies bijvoorbeeld voor een van de diverse handverzorgingsbalsems van Yves Rocher om je handen lekker zacht te houden. Je zal merken dat zachte in plaats van droge handen al een groot verschil maken in de winter!

Handverzorgingsproducten van Yves Rocher

Je komt ook al gauw opgewekter door de dag als je er minder bleek uitziet. Veel mensen zijn in de winter, bij gebrek aan zon, net wat witter dan in de zomer. De uv-straling van de zonnebank is een oplossing, maar dit is tevens erg ongezond voor je huid. Kies daarom eerder voor een glansrijke poeder van Yves Rocher voor dat beetje extra kleur.

Een ander product dat kan helpen voor een betere weerstand en een fijner gevoel zijn diverse goede dagcrèmes. Bio’ty Lab heeft verschillende crèmes voor een stralende huid in haar online collectie; van anti-rimpel crème tot aan maskers en olies. Zo maak je je ruwe winterhuid net wat zachter.

Wees voorbereid

Vrouw met visolie capsuleNatuurlijk kan het alsnog zo zijn dat je toch de griep te pakken krijgt. Drogisterij.net heeft in dat geval diverse middeltjes om je weer beter te laten voelen zonder dat je bij de dokter moet langsgaan om antibiotica voorgeschreven te worden. En eigenlijk kan je een griep beter voor zijn. Neem daarom je voorzorgen door weerstandstabletten of vitaminen te nemen. Visolie van el Mare bijvoorbeeld is een eeuwenoud middeltje dat nog steeds gebruikt wordt omdat het ook gewoon werkt. Je doet er ook goed aan om keeltabletten, hoestsiroop, neusspray en andere verzorgingsproducten die je bij een klassieke verkoudheid nodig hebt reeds in huis te nemen voor de nood zich opdringt. Want wie er snel bij is om de ziektekiemen aan te pakken kan al snel erger voorkomen.

Reageer

 

 

Exclusieve Kortingscodes en Promoties

Ontvang exclusieve kortingen en promoties van de beste online shops van België.