Met de vogels de winter door

Winkeltips

0 Reacties

Roodborstje op zoek naar voedsel in de winter

De winter komt er weer aan: dat betekent vrieskou en sneeuw. Een gezellig seizoen, want we kunnen lekker binnen voor de open haard genieten van een warme kop chocolademelk en een leuke film op de buis. Toch zijn er genoeg dieren die de koude winter buiten moeten zien te overleven. Net zoals wij hebben zij juist op deze koude dagen net dat beetje extra energie nodig om te overleven. Zo kunnen wij ze met een paar bolletjes voedsel al aardig hierbij helpen. En dit hoeft niet eens duur te zijn, je hebt voor kleine prijsjes al aardig wat voedsel voor deze liefdevolle beestjes.

Creatief

Je kan zelf op een creatieve manier aan de slag gaan, zodat je het zo goedkoop mogelijk houdt. Koop bijvoorbeeld een grote, voordelige zak met pinda’s, rijg deze aan een ketting of maak er een mooie krans van. Ook kan je van een paar stukjes appel een mooie ketting maken, want veel vogels zijn immers verzot op appels. Hang je eigen creatie dan ook dicht bij een raam zodat je optimaal kan genieten van de gevederde vrienden.

Wanneer je niet veel tijd hebt om creatief aan de slag te gaan zijn er ook talloze andere opties om een leuke en lekkere versiering te hebben. Wat dacht je bijvoorbeeld van een pindacake met kokos bij Vivara voor de speciale actieprijs van € 3,49 per stuk? Of van een heel voederhuis waar de vogels voor langere tijd plezier van kunnen hebben? Tuinadvies, een website boordevol informatie over tuinieren met een bijhorende webshop vol aanbiedingen, vind je tal van mooie voederschuren waarbij je gratis een heleboel vogelvoeder ontvangt. Je bent er geen tijd aan kwijt, want de producten zijn al helemaal klaar voor gebruik na aankoop.

Voederhuisje voor de vogels van Tuinadvies

Wormen?

Iets anders wat vogels een lekkernij vinden: wormen! Ze pikken deze normaal gesproken zelf uit de grond, maar je kan ze ook een handje helpen door zelf gedroogde wormen te kopen. Bij De Wormenspecialist biedt men voordelig zowel levend voer als gedroogde wormen aan. Op deze webshop kan je verschillende porties wormen bestellen; wat dacht je van 200 gram gevriesdroogde meelwormen voor slechts € 16,95? Of van levende buffalowormen? Honderd procent succes verzekerd bij de vogels in je tuin. Je zult zien dat ze maar al te graag terugkomen naar jouw voedingsrijke tuin!

Vogelvrienden

Vogeltjes die van een vetbol etenVogels komen vaak terug naar tuinen waar genoeg te halen valt. Je weet dus wat je te doen staat als je een tuin vol vogelvreugde wil! Naast bovenstaande voedselideeën zijn er natuurlijk ook de standaard vetbollen die vogels altijd een succes vinden. Deze vetbollen zijn helemaal niet duur, zijn op veel plekken te koop en de vogels zijn er verzot op. Wil je nog goedkoper uit zijn? Maak de vetbollen dan zelf. Gebruik hiervoor frituurvet en zadenmengsel. Smelt het vet in een pan en voeg het mengsel erbij. Giet het daarna in een vorm naar keuze met een touwtje om het op te hangen en laat het drogen. Gemakkelijk en voordelig!

Reageer

 

 

Exclusieve Kortingscodes en Promoties

Ontvang exclusieve kortingen en promoties van de beste online shops van België.