Schrob jezelf schoon

Verzorging

0 Reacties

Mooie vrouw na scrub behandeling

Scrubben is iets dat steeds wordt aangeraden door huidspecialisten, maar waarom nu juist? Wat kan er nu speciaal zijn aan het schrobben van je huid? Wat zijn de voordelen? Wie mag het doen? Wanneer mag je het doen? We bekijken alles eventjes.

Voordelen van scrubben

Scrubben is het proces van het verwijderen van dode huidcellen. Door deze dode huidcellen te verwijderen van je huid, is het gemakkelijker voor je huid om nieuwe cellen aan te maken. Dit bevordert dan weer je bloedsomloop. Nog een voordeel van scrubben is dat je huid zachter gaat aanvoelen. Dode huidcellen leveren je namelijk een hardere huid op, doordat de dode cellen hard gaan worden.

Lichaam scrubben

Als je een gevoelige of een droge huid hebt, is het niet aangeraden om vaak te scrubben. Door te veel te scrubben wordt je huid namelijk snel geïrriteerd, en ga je een rode huid en misschien zelfs uitslag krijgen. Voor deze mensen is het aangeraden om maximaal twee keer per maand te scrubben. Mensen met een vettere huid kunnen wel veilig meer scrubben. Het is aangeraden om dan twee keer per week te scrubben. Zowel mannen als vrouwen kunnen voordeel doen met het scrubben van de huid.

Het is ook het beste om een aparte scrub te hebben voor je gezicht en voor de rest van je lichaam. Dit komt omdat de huid van je gezicht dunner en gevoeliger is. De huid op je benen is bijvoorbeeld veel dikker, en kan wel wat meer hebben. Daarvoor is een grovere scrub wel toepasselijk. Voor je gezicht zit je het veiligst met een fijnere scrub. Na het scrubben is het altijd fijn om je huid in te wrijven met een bodylotion, zodat je huid nog zachter aanvoelt. Je huid wordt zo ook beter gevoed.

Verschil tussen scrubs en peelings

Er is ook een verschil tussen scrubs en peelings. Scrubs zijn crèmes met kleine korreltjes. Deze korreltjes schuren dode huidcellen weg. Peelings zijn pure crèmes, en zijn iets aggresiever. Peelings worden op de huid gesmeerd, en deze crème moet dan intrekken. De peeling werkt diep op de huid in.

Een aantal aangeraden scrubs

Er zijn een heel groot aantal scrubs beschikbaar. Wij geven je eventjes een overzicht van de meest aangeraden scrubs.

Bioderma Hydrabio Crème Scrub

De Bioderma Hydrabio Crème Scrub peeling die je onder meer bij VitaZita vindt is goed voor een droge huid, die dagelijks wordt geconfronteerd met een koude lucht, vervuiling en stress. De actieve werking van deze crème leert je huid opnieuw hoe die vocht moet vasthouden, zodat je huid opnieuw gehydrateerd wordt. Zo wordt een droge, geïrriteerde huid vermeden. Ook worden dode huidcellen verwijderd door de microkorrels.

Apivita Scrub Royal Honey

Apivita Scrub Royal Honey is een body scrub, die ervoor zorgt dat imperfecties op de huid worden weggewerkt. Dode huidcellen worden weggeschraapt door de grove zoutkorrels. Door de scrub voelt je huid jonger aan, doordat dode huidcellen worden weggewerkt.

Alka Scrub

Scrubs van AlkaAlka Scrub biedt je een hele hoop scrubs aan, die stuk voor stuk gebruik maken van een unieke olie en zout combinatie. Dode huidcellen worden verwijderd, en je huid wordt gevoed met een hoop mineralen. Ook worden zure afvalstoffen verwijderd, zodat je huid niet aftakelt door de bijtende werking van zure stoffen. Zo is deze scruboplossing van Alka een goede toevoeging in een ontzuringskuur.

Reageer

 

 

Exclusieve Kortingscodes en Promoties

Ontvang exclusieve kortingen en promoties van de beste online shops van België.