Solden in de online winkelstraat

Winkeltips

0 Reacties

Vrouw die online shopt tijdens de solden op haar tablet

Ons land is opnieuw in de ban van de zomerkoopjes. Allemaal speuren we de winkels af naar die ene superdeal waardoor de stress van het ellenlange aanschuiven aan kassa’s en files in een ogenblik vergeten zijn. Maar heb je al eens gedacht aan online solden shoppen? Zo vermijd je het koppen lopen in de winkelstraten en kan je toch uitzonderlijke koopjes doen. Hier vind je alvast vijf tips om je op weg te helpen in de online winkelstraten vol solden.

“Is deze webshop wel betrouwbaar?”

Heel wat Belgen kopen liever niet online omdat ze zich zorgen maken over de veiligheid van online aankopen, vooral wanneer het een online winkel betreft die ze nog niet kennen. Hoe weet je nu immers of die webshop wel echt bestaat? Wel, als je twijfelt dan kan je het altijd even navragen bij Howard, een interactieve tool van het ECCB (European Consumer Centre Belgium). Op jouw vraag controleert Howard of een website al dan niet betrouwbaar is. Zodra je hem de naam van de site toestuurt, toont Howard je een cijfer dat is gebaseerd op honderden evaluaties van andere online shoppers. Daarnaast kom je ook onmiddellijk de datum te weten waarop de site geregistreerd werd en de eventuele keurmerken waaraan de site verbonden is.

Howard The Shopping Assistant

Cash of op krediet?

En dan is er natuurlijk het online betalen zelf, een tweede barrière die veel potentiële online shoppers ontmoedigt. Nochtans is het vrij simpel. Je moet wel een duidelijke regel onthouden; betaal nooit cash via Moneygram of Western Union, maar gebruik altijd je kredietkaart. Op die manier ben je namelijk door de wet beschermd tegen frauduleuze praktijken.

Heb je geen kredietkaart of wil je liever niet zonder een vast budget gaan shoppen? Kies dan voor bijvoorbeeld de bpaid betaalkaart van bpost. Deze kaart is niet gekoppeld aan uw bankrekening en werkt zoals een prepaid telefoonkaart. Je herlaadt voor een bepaald bedrag, en dat is dan ook de uiterste limiet van je budget. Zo blijf je beschermd en houd je toch je soldenaankopen onder controle.

http://youtu.be/VTNlpH59S_g

Speuren naar de beste soldendeal

Het handige aan het online shoppen is dat je met een klik van je muis kan nakijken hoeveel jouw product kost bij de verschillende winkels met behulp van een van de vele prijsvergelijkingssites. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan. Het zou anders wellicht niet de eerste keer zijn dat je helemaal over de top gelukkig bent met een voortreffelijk soldenkoopje om achteraf te ontdekken dat je eigenlijk twee straten verder nog een betere deal had kunnen doen.

Promocodes

Nadat je online winkelwagentje is volgeladen zie je onderaan de betaalpagina meestal een vakje voor een promotiecode. Wat doe jij als je dit ziet? Laat je dat vakje gewoon leeg en reken je verder af? Het kan nochtans flink wat extra voordeel opleveren, en het kost je alleen maar een kleine moeite. De overzichten op onze website maken het makkelijk om snel alle actuele kortingscodes voor een online shop te vinden, of om solden deals bij nog vele andere winkels te ontdekken.

Cadeautje?

Geschenk dat met korting online werd gekochtSoldenkoopjes zijn uiteraard niet enkel voor jezelf. Nee, de solden zijn het moment bij uitstek om cadeautjes aan te schaffen. En online shoppen maakt het versturen van cadeaus nog makkelijker. Wanneer je dit uitdrukkelijk vraagt, dan pakt de webshop het cadeau graag feestelijk voor je in. Op die manier hoef je niet alsnog de stad in voor een rol cadeaupapier of een leuk wenskaartje.

Reageer

 

 

Exclusieve Kortingscodes en Promoties

Ontvang exclusieve kortingen en promoties van de beste online shops van België.