Tips bij het online kopen van kleding

Winkeltips

0 Reacties

Vrouw die online kleding heeft geshoptSteeds meer mensen maken gebruik van het gemak van internet om producten aan te aanschaffen. Het is natuurlijk ook erg gemakkelijk en leuk om vanuit je zetel en met een tas koffie op het gemak even rond te kijken en een bestelling te plaatsen. Ondanks dat het shoppen op internet vele voordelen biedt, hebben mensen bij het online aanschaffen van kleding toch meestal een beetje vrees. “Zijn de kleuren werkelijk zoals ze op de pagina getoond worden?” Of: “Ik zou die broek toch graag eerst even passen”, zijn vaak gehoorde bezwaren. Heb jij al eens online een jeans of een mooi kleedje gekocht? Velen zullen hier waarschijnlijk negatief op moeten antwoorden.

“Zal het wel passen?”

Online shops hanteren soms buitenlandse maten, maar meestal heeft men dan een maattabel op de betreffende pagina die je helpt om de passende maat te vinden. Indien dat niet het geval is kan je op Kledingmaten.net maattabellen vinden waarmee je makkelijk jouw maat kunt vergelijken. Weet je niet wat jouw maten zijn? Dan kan je op een website zoals Kledingmaten.nl dan weer kijken hoe je jouw maten kan opmeten. Maar het makkelijkste is natuurlijk wanneer je al eens een kledingstuk van hetzelfde merk hebt gekocht, en je dus het stuk dat je wenst in diezelfde maat kan kopen.

Kies voor online gemak

Thuis kleding passenDe vrees om online kleding te kopen is begrijpelijk, maar helemaal niet nodig. Bij aankoop van kleding hanteert elke zichzelf respecterende online kledingshop retour- en ruilvoorwaarden die vaak gunstiger zijn dan hetgeen in de wet wordt voorgeschreven. Zo heb je bijvoorbeeld bij Zalando maar liefst 100 dagen de tijd om de kledij (gratis!) te retourneren.

Het voordeel van online kopen is dat je de kledij thuis op je gemak kan aanpassen. Geen opdringerige verkoopster die je tot aankopen probeert te verleiden, niet wachten tot er een pashokje beschikbaar is. Nee, rustig thuis voor de spiegel passen. Kijken hoe het valt en de huisgenoten om hun mening vragen, dat is toch veel leuker? Let wel op dat je tijdens het passen de labels niet van de kledij verwijdert.

Tot slot enkele tips voor het online kopen van kledij

Veel shops hebben bovendien altijd een goedgevulde solden- of outletcategorie in het menu van hun webshop. Gezien online shops geen last hebben van plaatsgebrek en virtueel zoveel mogelijk producten kunnen uitstallen als ze willen, tref je hier vaak een ontzettend groot aanbod van afgeprijsde stuks aan. Vaak loont het de moeite hier te kijken voor interessante voordeeltjes.

Mevrouw die online aankoop doetZoek je naar een kortingscode bij het plaatsen van je bestelling, dan mag je rekenen op nog meer voordeel. Vele online shops hebben altijd wel een actieve promotiecode die je in onze kortingenoverzichten hier op snip snip kan terugvinden. Soms krijg je er een leuk percentje korting mee, andere keren krijg je een gratis extraatje bij je bestelling of zorgt de code ervoor dat je geen verzendingskosten hoeft te betalen.

Reageer

 

 

Exclusieve Kortingscodes en Promoties

Ontvang exclusieve kortingen en promoties van de beste online shops van België.