Veilig en voordelig op weg met winterbanden

Winkeltips

0 Reacties

Winterbanden op auto in de sneeuwDe laatste jaren is het gebruik van winterbanden enorm gegroeid. Dat komt onder andere door de verscherpte wetgeving in veel Europese landen, maar ook omdat het onderscheid met zomerbanden steeds meer toeneemt. Als je tijdens de wintermaanden veel op de weg te vinden bent, loont het dus zeker om veilige winterbanden aan te schaffen voor aankomend seizoen.

In België en Nederland worden winterbanden niet voorgeschreven door de wet, maar het is wel aanbevolen om in winterse omstandigheden met winterbanden rond te rijden. Je weet nooit wanneer het weer ineens omslaat en als je plannen hebt om bijvoorbeeld naar Duitsland te gaan of richting Alpen, zijn winterbanden geen extra veiligheid meer maar wel een verplichting. Vanaf begin november, en in sommige landen vanaf begin december, is het bij wet verplicht om op winterbanden te rijden tot en met halverwege april of begin mei. Hieronder een recent lijstje met landen waar winterbanden in die periode verplicht zijn:

 • Duitsland (bij winterse omstandigheden)
 • Luxemburg
 • Noorwegen
 • Oostenrijk
 • Zweden
 • Finland
 • Kroatië
 • Slowakije
 • Slovenië
 • Servië
 • Letland
 • Litouwen
 • Bosnië-Herzegovina

Meer voordeel dan sneeuwkettingen

Misschien vraag je je wel af: waarom zou ik niet beter sneeuwkettingen aanschaffen in plaats van winterbanden? Allereerst hebben winterbanden door hun dieper profiel een veel betere grip op de weg, met daarnaast uitstekende rijeigenschappen. Dat kan niet altijd van sneeuwkettingen gezegd worden, aangezien je deze op normale wegen niet kan gebruiken omdat ze hiervoor gewoon niet gemaakt zijn. Sneeuwkettingen kunnen schade berokkenen aan de wegen, vandaar ook dat ze in veel landen verboden zijn wanneer er helemaal geen sneeuw ligt. Onder meer Nederland staat het gebruik ervan niet toe als de wegen niet besneeuwd of ijzig zijn.

Bovendien zit er nog een ander groot voordeel vast aan winterbanden. Als je deze eenmaal bij een goede dealer hebt laten plaatsen, hoef je je nergens meer zorgen om te maken. Sneeuwkettingen daarentegen moeten echt gemonteerd worden op de aangedreven wielen. Het gebruiksgemak van winterbanden is dus veel groter. Wel moet hierbij worden gezegd; in bepaalde landen en wintersportgebieden kan het verplicht zijn sneeuwkettingen als extraatje in de auto te hebben of deze te monteren als je de bergwegen opgaat.

Velgen op winterbanden

Bijbehorende velgen hoeven niet veel te kosten

Als je winterbanden aanschaft, is het makkelijk om dan ook meten stalen velgen aan te schaffen. Die combinatie is vaak ook veel goedkoper. Waarom? Op deze manier hoeft alleen de huidige wielenset te worden omgewisseld met de nieuwe set. Winterbanden met velgen hoeven niet veel te kosten! Bij de bandenspecialist Tirendo.be heb je al kwalitatieve banden te koop voor nog geen vijftig euro. Ook bij de BandenExpert tref je winterbanden tegen concurrerende prijzen. Wat dacht je bijvoorbeeld van winterbanden van het EU-bandenlabel Vredestein voor rond de tachtig euro? Probeer dat maar eens elders te vinden!

Voor elke auto hebben beiden webshops de juiste banden, velgen en bijpassende accessoires. En het kopen van winterbanden, dat doe je uiteraard nog voordeliger met een kortingscode. Sla snel je slag, een slippertje is immers snel gebeurd en kan je nog veel meer geld en tijd kosten!

Reageer

 

 

Exclusieve Kortingscodes en Promoties

Ontvang exclusieve kortingen en promoties van de beste online shops van België.