Vier verlengde weekends, vier voordelige weekendjes weg

Reizen

0 Reacties

Familieweekendje aan de Belgische kust Ben je ook zo iemand die graag actief met zijn job, huishouden of hobby’s bezig is, waarbij je het uiterste uit jezelf wilt halen? Dan weet je hoe prettig en bevredigend dat is, en ook dat inspanning dient te worden afgewisseld met ontspanning. De zomervakantie mag dan nog wel een eindje ver weg lijken, gelukkig zijn er verschillende verlengde weekends in het vooruitzicht waarbij we de teugels eens wat kunnen laten vieren. Bijvoorbeeld door een lekker lang weekendje weg te gaan of te genieten van daguitstapjes! En dat het liefst zo voordelig mogelijk natuurlijk. Je hebt geluk, om dat te doen zijn er mogelijkheden te over.

Een weekendje er lekker tussenuit gaan, dat is al bijzonder aangenaam. Maar het kan nog mooier! Het voorjaar verrast ons allen met feestdagen die een verlengd weekend mogelijk maken. In 2015 zijn dat er maar liefst vier:

  • Paasweekend (paaszondag 5 april 2015, paasmaandag 6 april 2015): Een zondag met daaraan gekoppeld paasmaandag 6 april 2015.
  • Feest van de Arbeid (vrijdag 1 mei 2015): Een lang weekend van drie dagen doordat Feest van de Arbeid goed uitvalt.
  • Onze Lieve Heer Hemelvaart (donderdag 14 mei 2015): Voor veel mensen is vrijdag 15 mei 2015 ook een vrije dag, dat levert dus een superlang weekend van vier dagen op.
  • Pinksteren (pinksterzondag 24 mei 2015, pinkstermaandag 25 mei 2015): Een lang weekend van drie dagen.

Je wil zo’n lekker lang weekend natuurlijk goed kunnen gebruiken. Er is dan ook genoeg te doen, ofwel in eigen land of net over de grens. Een paar ideetjes:

Familieuitstapje in de wilde natuur

De natuur in

Het voorjaar kan al prachtige dagen geven. Het is dan ook heerlijk om te wandelen, te fietsen of zelfs te kanoën in de natuur tussen al het ontluikende groen. We weten allemaal wel enkele leuke plekjes met ongerepte natuur zijn dicht bij ons in de buurt, maar wat als je eens enkele dagen volledig in een groene omgeving wilt vertoeven? Wie aan natuur en een weekendje weg zegt, denkt natuurlijk aan Center Parcs! Van Confort Cottage tot een boomhuis en Jungle Cabana – iedere accommodatie van Center Parcs bevindt zich in de volle natuur in een park waar je tal van activiteiten kan ontdekken.

Paar daagjes uitwaaien aan zee

Misschien is het zeewater nog te koud voor een verfrissende duik, maar lekker uitwaaien op het strand is altijd prettig. Heb je De Haan en Oostduinkerke aan zee nog nooit verkend? Bij Sunparks hoef je zelfs niet eens een last minute te nemen om met voordeel een verblijf aan zee in deze badsteden te boeken. Hou je de actuele promoties in het oog, dan kan je ook zonder vroegboekkorting of last minute een leuke deal scoren.

Weekendje weg aan zee

Pretparkuitstapjes

Een daguitstapje naar een pretpark zoals Plopsaland of Bobbejaanland, dat vinden de kinderen altijd prettig. Doordat het pretparkseizoen pas op gang komt zijn er vaak leuke kortingsacties waarbij je met aardig wat korting jouw toegangstickets online kan bestellen. Ga je naar Plopsaland de Panne, dan kan je de voorgaande aanbeveling ook combineren met deze tip en twee vliegen in één klap slaan.

Citytrip dichtbij of iets verder

Of wat dacht je van een leuke stedentrip, waar je vol bewondering naar de oude panden in de binnenstad van Brugge, Antwerpen of een andere mooie stad kijkt of heerlijk gaat winkelen. Daarbij op zijn tijd een gezellig terrasje om te genieten van een hapje en een drankje, dat hoort er natuurlijk bij. Hotel, bed and breakfast of appartement – geen zorgen als je dat nog even niet goed weet. Bij Venere.com boek je in tal van steden dichtbij en iets verder prijsvoordelige logementen.

Je ziet, kansen te over, dat wordt dus genieten. Veel plezier op je lekkere lange (en voordelige!) weekendjes.

Reageer

 

 

Exclusieve Kortingscodes en Promoties

Ontvang exclusieve kortingen en promoties van de beste online shops van België.