Wat is Ogone eigenlijk?

Winkeltips

0 Reacties

Ogone logoKopen op internet is gemakkelijk; je kan rustig op je gemak de producten bekijken, en dat op een moment dat het voor jou het gemakkelijkste is. Slecht weer? Geen probleem, want je hoeft de deur niet uit en de producten worden aan de deur gebracht. Vanuit je luie zetel met de tablet of vanop je laptop of desktop om extra vlot te kunnen surfen; voor je het weet heb je precies gevonden wat je zocht. Als je daarna je winkelwagentje wilt gaan afrekenen, is de kans groot dat je bij een Belgische webshop op een pagina terechtkomt met daarop het logo van Ogone. De eerste keer dat je het tegenkwam vroeg je je wellicht af wat het precies is, maar doorgewinterde shoppers herkennen het Ogone-logo ondertussen al meteen.

Hoe werkt Ogone?

Om uit te leggen wat Ogone nu eigenlijk is, moet je eerst weten hoe online betalingen in hun werk gaan. De webshopeigenaar krijgt minimaal te maken met twee partijen bij het verwerken van een betaling: een betaaldienst en een acquirer. Natuurlijk wil hij het de klant zo makkelijk mogelijk maken bij het betalingsproces en dus biedt hij graag verschillende betalingsmogelijkheden aan.

Online betalen met kredietkaartHet proces van online betalen verloopt in een aantal stappen. Een van die stappen is de verificatie van de betaalmethode, bijvoorbeeld jou creditcard. Het verifiëren geschiedt door een zogenaamde acquirer. De webshop betaalt natuurlijk voor de dienst van de acquirer. Verschillende betaalmethoden hebben vaak verschillende acquirers. Het aanbieden van veel betaalmethoden op een website is dus duur en brengt veel administratie met zich mee. Ogone heeft echter alles in één hand. Ogone heeft namelijk de beschikking over meer dan 200 acquiring partners verdeeld over 120 landen.

Als je ergens online koopt, zie je graag dat je kunt betalen met een voor jou bekend betaalmiddel, zoals bijvoorbeeld VISA, Maestro, Bancontact of MisterCash. Dat is gemakkelijk en vooral vertrouwd. In een webwinkel welke van het Ogone platform gebruikt maakt om af te rekenen, is dit geen enkel probleem.

Webshops met Ogone

Het online kopen wordt voor jou pas aantrekkelijk als het afrekenen ook snel geregeld kan worden met een voor jou vertrouwde betaalmethode. Webshops die gebruik maken van Ogone bieden je deze mogelijkheid zodat je met het betaalmiddel van jouw keuze kan betalen. Dus ook als je bij buitenlandse webshops koopt die Ogone gebruiken, zal je geen problemen ondervinden bij het regelen van de betaling. Zowat 85% van alle Belgische online shops gebruikt Ogone om zijn betalingen te verwerken, en ook bij vele andere Europese shops kom je vaak een Ogone betaalpagina tegen. Ogone is dan ook een heel betrouwbare partij op dit gebied, en gaat zeer vertrouwelijk om met de betalingen die het verwerkt. Je kan dus zeker met een gerust hart jouw betaling uitvoeren de volgende keer dat je in een webshop op een Ogone betaalpagina terechtkomt.

Reageer

 

 

Exclusieve Kortingscodes en Promoties

Ontvang exclusieve kortingen en promoties van de beste online shops van België.